Foto portada: cigne amb les seves cries al parc de Catalunya. Autor: Cedida.

Sense rastre dels pollets de cigne del Parc de Catalunya

Sense notícies de les cinc cries de cigne nascudes la setmana passada al parc de Catalunya i de les que no es té rastre des del cap de setmana. L’Ajuntament va fer una crida a la col·laboració ciutadana aquest dilluns però no ha donat resultat. El principal grup de l’oposició, ERC, exigirà canvis i lamenta que ha costat 20 anys que els cignes puguin tenir cries i ara el més probable és que hagin estat robats als pocs dies de néixer. 

Una cria de cigne pot estar valorada en 400 euros al mercat negre. I n’han desaparegut, o se n’han robat, cinc,. Ja fa 72 hores. L’Ajuntament va apel·lar a la col·laboració ciutadana dilluns, per trobar testimonis i mirar de recuperar-les. Però de moment no hi ha ni rastre.

Història d’un robatori

La llebre de la desaparició la va fer saltar dissabte al vespre una de les principals entitats animalistes de Sabadell, l’Associació de propietaris de gossos, a través de Twitter.

L’endemà diumenge, cap a les 11 del matí, la responsable de Benestar Animal del govern, la tinent d’alcaldessa, Marta Morell, assegurava que “no tenim notícia que no estiguin bé”.


Poc després de la 1 del migdia, l’alcaldessa, Marta Farrés, insisteix en el mateix missatge, basant-se en fonts de Parcs i Jardins.


Però el cert és que les cries de cigne no se les ha vist des de llavors al parc de Catalunya. Arribats a dilluns l’Ajuntament va apel·lar dilluns a la ciutadania, i s’han rebut algunes trucades, però de moment no es té rastre de les cries. Es revisaran les càmares de vídeo de l’entorn, però el parc no en té.

I s’ha detectat que un cigne té una pota trencada. L’Associació de Propietaris de Gossos insisteix que necessita una revisió veterinària i afegeix que són animals molt territorials. Es creu que la lesió vindria d’haver defensat les cries i, per tant, dona ales a la tesi del robatori.

ERC demana llums i taquígrafs

A nivell polític, el principal partit de l’oposició, Esquerra Republicana, lamenta que “ha costat 20 anys que els cignes puguin tenir cries. I ara gràcies a la poca afluència humana per la Covid-19 per fi han pogut” però que ara s’han perdut. La regidora republicana Glòria Llobet assegura que “els animals haurien d’estar protegits tal com es va fer el mandat passat. Quan semblava que els cignes criarien, es va muntar el dispositiu per protegir-los”.

 

Els republicans veuen que el govern actual no ha gestionat gens la situació i volen aclarir els fets, fer els canvis necessaris per evitar que tornin a passar i exigeixen responsabilitats polítiques. També convocar la Taula de benestar animal.

On trucar si es té informació?

Malgrat que la recerca continua, es demana que si algú localitza les cries es posi en contacte amb els serveis municipals. Amb Parcs i Jardins (93 745 32 94), amb l’Oficina del Parc de Catalunya (93 727 91 66) o al correu electrònic parcs@ajsabadell.cat.

Crida a la col·laboració per trobar cinc cries de cigne nascudes al Parc de Catalunya

Foto portada: els cignes. Autor: cedida.