Projecte SexTruck

SexTruck, la caravana pedagògica sobre sexualitat, busca finançament

El projecte La SexTruck l’impulsa Les Magranes, vinculades a l’Associació Arrelant de Sabadell, formada per Anna Jeremias, Noemí Muñoz, Elisabet Dionis i Laia Ramiro, quatre dones especialistes en intel·ligència eròtico-afectiva, en comunicació i gènere.

La SexTruck serà una caravana pedagògica que pretén aportar formació i informació sobre sexualitats, afectivitat i feminismes arreu del territori català. Es tracta d’una caravana que plantaran als patis de les escoles, instituts o centres i espais de joves, i també als festivals o propostes culturals. Un espai polivalent i nòmada que ens permetrà apropar la informació i la reflexió sobre sexualitats a infants, adolescents, joves i adults.

La caravana constarà d’un espai exterior amb un punt d’informació i un consultori sexològic on atendre dubtes o qüestions sobre sexualitat. Aquest espai també servirà per oferir programació cultural feminista sobre temàtiques relacionades amb sexualitat i afectivitat.

A l’interior, s’instal·larà una biblioteca especialitzada amb una proposta de llibres sobre temes que les impulsores considerin interessants, un espai d’anticoncepció on poder conèixer els diferents mètodes anticonceptius amb els seus avantatges i inconvenients, un racó de menstruació, un espai de “toca-toca” amb models anatòmics dels genitals per manipular i experimentar i una pantalla per visualitzar vídeos didàctics triats amb cura.

El col·lectiu Les Magranes assegura que “la caravana serà una eina pedagògica que, d’una manera distesa i divertida, possibilitarà que els adolescents coneguin com funciona el cos humà, la pròpia sexualitat i reflexionin sobre com relacionar-se de manera sana, assertiva i amb respecte vers les altres persones”.

Micromecenatge

Per poder dur a terme aquest projecte Les Magranes han engegat un procés de micromecenatge amb Goteo per aconseguir el finançament necessari per fer realitat La SexTruck. Tot i que queden molts dies i ja han assolit més del 50 per cent del finançament que necessiten, gràcies a la confiança de més de 50 cofinançadors que ja creuen en el nostre projecte. Per fer realitat LaSexTruck es poden fer aportacions des de 5 euros per amor al projecte fins a 500 euros per reservar la caravana durant cinc dies.

Foto portada: projecte de La SexTruck. Autor: Cedida.