Minut de silenci assassinada. Autor: David B.

Silenci i dol oficial

Aquest divendres s’ha dut a terme un minut de silenci per la dona assassinada pressumptament a mans del seu gendre, aquest dijous al centre de Sabadell. L’Ajuntament ha decretat un dia de dol oficial durant tot aquest divendres 6 d’abril a tot el terme municipal.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, al costat dels regidors i representants de tots els partits polítics de la ciutat juntament amb un centenar de ciutadans han rebutjat qualsevol forma de violència, discriminació o intolerància, en una concentració que s’ha dut a terme a les 12 del migdia a la plaça Sant Roc.

En un comunicat conjunt de la Taula de Gènere LGTB i l’Ajuntament han denunciat que “en aquests primers mesos de l’any 2018 ja s’han produït set assassinats masclistes al territori espanyol”. “La violència envers les dones no és un fet puntual, sinó que es una violència que s’exerceix cada dia i diem prou a més assassinats i a més violència”, han assegurat en el comunicat.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha condemnat “la violència de gènere, que és una de les principals xacres que vivim” i ha donat “el condol de la ciutadania a la família i l’entorn més proper a aquesta família que s’ha vist afectada per aquest tipus de violència”.

Llaç negre ajuntament. Autor: David B.
Llaç negre a l’Ajuntament. Autor: David B.

L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha manifestat que “des de l’ajuntament de Castellar ens sumem a aquest rebuig frontal a aquest tipus de violència de gènere en l’àmbit familiar i ens posem a la disposició dels familiars en aquests moments difícils que estan passant”.

Dol oficial

L’Ajuntament ha decretat dia de dol oficial dins del terme municipal de Sabadell durant tot el dia d’avui. La bandera de la ciutat onejarà a mig pal i no es duran a terme actes oficials ni recepcions organitzades per l’Ajuntament. En altres activitats organitzades per l’Ajuntament començaran amb una declaració institucional i es guardarà un minut de silenci amb tots els assistents dempeus.

Foto portada: moment del munit de silenci a la plaça Sant Roc. Autor: David B.