Foto portada: el menjador escolar de l'IES Jonqueres. Autor: Ajuntament / cedida.

S’implanta un menjador escolar a l’IES Jonqueres

Per norma general, els instituts no tenen servei de menjador, limitant-se en la majoria de casos a una cantina. Tampoc hi ha beques menjador per als estudiants de secundària. Aquest fet comença a canviar, almenys a l’IES Jonqueres, on la Creu Roja gestionarà el servei a partir d’ara.

La iniciativa sorgeix dels pressupostos participatius de l’any 2017 on el segon més votat va ser el projecte Jove, menja tu!, Menjador per a adolescents a la zona nord. Ara es materialitza mitjançant un conveni amb Creu Roja, que oferirà accés al menjador per a una trentena de joves de manera gratuïta. A mig termini el servei s’hauria d’ampliar fins als 50 usuaris al dia. Creu Roja ja duu a terme el projecte Jove, menja sa a l’insti en alguns centres.

El menjador s’ubicarà a l’IES Jonqueres, al barri de la Plana del Pintor, que disposa d’un espai prou gran per acollir el projecte.

És un servei que feia falta, ja que des de l’Institut havíem detectat problemes d’hàbits alimentaris i de nois i noies que arribaven al centre sense haver menjat”, assegura el director de l’institut, Jonay Roda.

A banda del dinar, s’ofereixen es reforcen també aspectes com l’assoliment d’hàbits, rutines i valors. Els mateixos alumnes, per exemples, paren i recullen la taula col·laborant amb els monitors.

La iniciativa costarà poc més de 18.500 euros fins que acabi el curs. L’Ajuntament paga 11.500 i la Creu Roja uns 7.000 euros.

Foto portada: el menjador escolar de l’IES Jonqueres. Autor: Ajuntament / cedida.