Contenidor cremant a la Gran Via el 16 d'octubre. Autor: David B.

SMATSA: s’han cremat 45 contenidors, 40.000 euros, en una setmana

  • No hi ha garantida una data per reposar els contenidors i altres objectes malmesos. 
  • Avisen que s’ha deteriorat la recollida de voluminosos i de pneumàtica. 

L’empresa concessionària de neteja viària i recollida de residus xifra en 40.000 euros la despesa causada pels incidents des de fa una setmana. Aquest dilluns l’empresa ha publicat les dades a través de Twitter, qualificant els incidents com a “greus” i avisant que trigaran dies en poder reposar els contenidors. Calculen que s’han cremat 45 contenidors. 

Els càlculs incrementen la factura feta pública pel govern de la ciutat el passat dissabte, 18.000 pels contenidors que van cremar la nit de divendres a dissabte, i 5.000 euros més la resta de la setmana (poc més de 23.000 euros per tant). La concessionària hi afegeix les papereres destrossades així com altres materials i contenidors fins arribar a uns danys de 40.000 euros en menys d’una setmana.

SMATSA (Serveis Medi Ambient SA) precisa que des del passat dimarts, batalla campal a la Gran Via a les postres d’una manifestació, s’han incendiat 45 contenidors i s’han ocasionat danys a papereres i sistemes d’ancoratge i separació de contenidors. “La reposició del material requerirà cert temps”, avisen, ja que el proveïdor està en una situació “particularment complicada” a causa dels disturbis generats a altres municipis catalans. “No tenim garantides les dates de lliurament del material a reposar”, diu la direcció de l’empresa en un comunicat fet públic a Twitter.

L’empresa assegura que per “atendre les urgències” derivades dels incidents, s’ha vist afectat el servei de recollida de mobles abandonats a la via pública, així com el reforç que es fa per recollir manualment l’exterior de les bústies de recollida pneumàtica, entre altres afectacions a les rutes de recollida de contenidors. La direcció de l’empresa agraeix la “professionalitat” de la seva plantilla per fer front a la situació.

Foto portada: contenidors bolcats, altres cremant, el passat dimarts a la Gran Via. Autor: David B.