Suspesa l’activitat esportiva a l’aire lliure; es desaconsella anar als parcs infantils

L’Ajuntament ha suspès totes les activitats esportives previstes aquest divendres a la ciutat a l’aire lliure a causa de l’episodi de vent. Així mateix, es desaconsella anar als parcs infantils ni a espais amb arbrats. Ja s’han produït diversos episodis d’arbres caiguts a carrers i parcs. De moment no hi ha danys personals. 

El Comitè d’Emergències s’ha reunit aquest divendres al migdia per valorar les actuacions municipals en relació a l’episodi de fort vent que es viu a la ciutat. Segons informa l’Ajuntament, s’han suspès totes les activitats esportives a l’aire lliure durant aquest divendres al terme municipal. També altres actes previstos com la inauguració de l’Espai Obert de Torre-romeu, l’encesa d’arbres a la plaça del Treball, a Gràcia, i la plaça Picasso, a Campoamor, que es faran la setmana vinent.

Evitar el parc i allunyar-se del perill

Així mateix es desaconsella la ciutadania anar als parcs infantils ni tampoc a zones amb arbres. Si cal sortir recomanen allunyar-se de tanques d’obres o elements que puguin sortir volant a causa del vent.

Al matí s’ha demanat a les escoles i instituts que l’alumnat no sortís als patis. A l’escola Roureda, que té molts arbres, s’ha demanat que no es portessin els infants a la tarda.

Afectacions

Segons informa el consistori, fins ara les afectacions es basen en la caiguda d’arbres al carrers, la caiguda de branques i també elements del mobiliari urbà que s’han desplaçat, com tanques o contenidors. També han caigut els arbres de Nadal col·locats a la plaça del Pi, a Ca n’Oriac, i la plaça Còrdova, a Can Llong, que han estat retirats fins que passi la ventada. Al carrer Antoni Forrellad, Sau, Casp i Torres i Bages han caigut arbres i han colpejat vehicles aparcats a la via pública. Tot i així, no hi ha danys personals.

Foto portada: un arbre caigut a la plaça Vallès, al Centre. Autor: cedida.