Un altre local que encara té activitat. Autor: ACN.

Tanca Drinkking, el darrer local de la Zona Hermètica

Ja no queda cap local obert a la Zona Hermètica, abans capital metropolitana de l’oci nocturn. Segons han confirmat fonts de l’establiment a aquest digital, fa alguns dies va abaixar la persiana el darrer local que quedava a la zona, Drinkking. L’empresa, el grup Sweet Box, ja va obrir fa temps a Sant Cugat, on mantenen un local. Ara marxen de Sabadell.

Després d’una dècada en funcionament, la sala va haver de tancar en el seu emplaçament original l’estiu de l’any 2018 però van traslladar-se a una altra ubicació just a la vorera de davant. Un lloc més reduït però que es va convertir en l’únic supervivent de la Zona Hermètica. Ara, però, també s’han vist obligat a abaixar la persiana del tot.

Un llarg procés des del 2010

Amb Drinkking tanca tot un reguitzell de locals nocturns que han anat baixant la persiana a l’anomenada Zona Hermètica com a derivada del pla d’usos de Gràcia, aprovat l’any 2010. En aquell moment es va aprovar per àmplia majoria (el PSC de Bustos, CiU, l’Entesa i ERC a favor). La idea era alliberar els veïns del barri de Gràcia de les molèsties causades pels milers de persones que visitaven cada cap de setmana l’Hermètica. El pla marcava que a partir de 2015 les llicències haurien caducat i no es podrien renovar, i donava cinc anys per buscar nous emplaçaments i alternatives. Però aquesta mirada a futur mai es va fer.

I va arribar el 2015. I milers de firmes en contra del tancament, o veïns mobilitzats a favor que tanqués l’Hermètica. Al 2016, ja amb el temps en contra i les llicències caducades, els partits amb representació al consistori es van comprometre a dibuixar un nou model d’oci nocturn (més info: ‘A contrarellotge‘). Però no es va fer. Les primeres discoteques van tancar a partir del 2017 i ara, quatre anys després de l’inici, a la Zona Hermètica, que havia estat la capital metropolitana de les discoteques, ja no queda res d’oci nocturn.

I de cara al futur?

La regulació de l’oci nocturn està, no ho ha deixat d’estar, de nou a l’agenda municipal. La majoria de forces municipals en van parlar a la campanya electoral. És una de les pedres de toc del nou govern de Marta Farrés, qui busca zones on permetre ubicar bars musicals i discoteques sense arribar a la massificació passada ni al desert actual.