Foto portada: el regidor Miquel Soler. Autor: Ajuntament / cedida.

4.000 euros a les millors idees innovadores per a Sabadell

L’Ajuntament obrirà en els propers dies la segona edició del concurs Coinnovem Sabadell, que tindrà com a premi 4.000 euros per a les millors idees innovadores pel desenvolupament de la ciutat. El termini de presentació de projectes estarà obert fins al 31 d’octubre i els premis s’entregaran el 6 de novembre. 

“Busquem solucions que responguin a les necessitats reals de la ciutat”, assegura el regidor d’Innovació, Miquel Soler. En aquest sentit, cal presentar solucions en aspectes com la mobilitat, la participació, l’economia circular, el govern digital, comerç, esport, salut, turisme o medi ambient i energia.
En la segona edició, el concurs creix i hi ha dues categories amb un premi de 4.000 euros per al guanyador de cadascuna. 8.000 euros en total més un premi en espècies a través d’un espai gratuït durant sis mesos en un centre d’emprenedoria municipal. La primera categoria va dirigida a productes o processos ja desenvolupats i aplicats amb menys de tres anys d’antiguitat. La segona categoria és per a solucions originals que encara no s’han dut a la pràctica.

SmartCAT Challenge

A més, en aquesta ocasió el concurs SmartCAT Challenge, de la Generalitat, busca solucions tecnològiques a vuit reptes urbans a proposta de l’ajuntament de Sabadell. Les empreses que presentin respostes a aquests aspectes podran presentar-se tant al Coinnovem Sabadell com al concurs impulsat pel govern català. El concurs SmartCAT Challenge té una dotació conjunta de 11.000 euros i preveu que un dels vuit guanyadors pugui fer una prova real de la seva solució a la ciutat de Sabadell.

Coinnovem 2017

En la primera edició dels premis van resultar guanyadors un projecte per aplicar els videojocs a l’aula impulsat per l’AMPA de l’escola Enric Casassas, i un projecte per aplicar la tecnologia Blockchain a la monitorització energètica d’edificis, de Juan Carlos Rubio.

A l’enllaç Coinnovem 2017 podeu veure un resum dels projectes presentats.

Foto portada: el regidor d’Innovació, Miquel Soler, ha presentat aquest dijous la segona edició del concurs Coinnovem 2018.