Foto portada: els Mossos desallotjant un manifestant. Autor: J.d.A.

Tensió a Sabadell Centre per la visita d’Enric Millo

Dos centenars de persones s’han concentrat a l’accés principal de l’estació Sabadell Centre de Renfe amb motiu de la prevista visita del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, anomenat el ‘virei’ pel sobiranisme. 

El paper de Millo durant l’1 d’octubre i les seves justificacions posteriors l’han convertit en una de les bèsties negres del sobiranisme. A més, el ple de Sabadell el va declarar persona non grata durant la passada tardor.

La visita de Millo a Sabadell va ser divulgada dissabte a través del CDR, qui convoca la concentració. Però fins aquest mateix dilluns aquest digital no l’ha pogut confirmat. Sigui com sigui, els manifestants s’han disposat a l’estació a partir de dos quarts de nou del matí a la reformada estació, que ha reobert aquest dilluns després de nou mesos d’obres. Finalment, s’ha confirmat a la visita de Millo, prevista pel migdia, acompanyant el secretari d’Estat, el president de Renfe i el director de Rodalies a Catalunya.

Des de bon matí, els Mossos d’Esquadra han barrat el pas a l’estació, amb un desplegament, unitats ARRO primer i BRIMO després incloses, que ha encès els ànims dels concentrats. Només s’ha deixat passar els viatgers per l’accés més proper a Covadonga. Després fins i tot se’ls demanava el tíquet de transport. Diversos membres del CDR han intentat accedir a l’estació a títol individual però han estat convidats a sortir. Els concentrats han proferit cants com ‘Aquesta no és la nostra policia’ o a favor de la “llibertat dels presos polítics”. També s’han enganxat desenes de llaços a les tanques d’obra que encara rodegen l’estació, no sense tensió amb els agents quan s’ha intentat enganxar una pancarta en una paret i la policia l’ha fet retirar. El CDR també ha utilitzat adhesius rebatejant l’estació com a ‘Estació 1 d’octubre’.

Cap a les 10 hores, els manifestants s’havien assegut a l’accés a l’estació. Posteriorment, els Mossos els han desallotjat, un a un, i no sense crits i tensió. Segons fonts policials, hi ha un detingut. També una quarantena d’identificats, concreta el CDR. La policia ha deixat lliure el pas a l’estació mentre que els concentrats s’han disposat al carrer Estació. Tothom, però, seguia esperant la visita de Millo, prevista per a les 12 hores. Finalment Millo i el Secretari d’Estat han arribat amb Rodalies, han fet una visita a l’estació, han atès la premsa, i han marxat de nou en tren. Ni han trepitjat el carrer.

Concentració solidària

Alguns membres del CDR s’han concentrat a la tarda a les portes de la comissaria dels Mossos a Sabadell, a la carretera de Prats, en protesta per la detenció.

Foto portada: els Mossos desallotjant un manifestant. Autor: J.d.A.