Foto portada: el tall policial de l'avinguda de Barberà, aquesta nit. Autor: David B.

Tensió en una manifestació liderada per ultres

Finalitzada la concentració que ha aplegat 3.000 persones a la plaça Sant Roc, ha sortit de forma espontània una manifestació Rambla avall. Inicialment s’ha increpat a Mossos d’Esquadra a l’inici de la Rambla. Després els manifestants, encapçalats per membres del partit ultra Democràcia Nacional, han creuat tota la Rambla. Un cop a l’avinguda de Barberà, els antiavalots dels Mossos els han barrat el pas.

Bona part de les persones que han participat en la manifestació no tenien consciència de la direcció de la protesta, que ha baixat per la Rambla amb càntics de Viva España, crits contra els Mossos d’Esquadra i Carles Puigdemont, vives a la Guàrdia Civil i insults i crits contra els residents dels domicilis que tenen estelades o símbols independentistes als balcons. Poc després de l’encreuament entre la Rambla i el carrer de Lacy, en un balcó els residents han mostrat estelades. La capçalera de la manifestació, encapçalada per miltants del partit ultra Democràcia Nacional, els han insultat i alguns han colpejat les portes del bloc de pisos i insultar els independentistes. Finalment han tornat a baixar, amb algun incident similar a l’altra vorera de la Rambla passat la cantonada amb Zurbano.

A l’encreuament entre la Rambla i la Gran Via, els manifestants s’han aturat per cantar i saltar. Tot semblava indicar que es dirigien cap a l’Obrera, centre ocupat per sectors anticapitalistes a qui l’extrema dreta ha atacat en algunes ocasions. Els agents policials han fet un dispositiu per barrar el pas a la manifestació un cop superat el carrer Brutau amb l’avinguda de Barberà. Llavors la manifestació ja havia perdut bona part del seu gruix, i no superava les 300 persones, que han increptat els Mossos, retreient-los la seva passivitat durant l’1 d’octubre i la vaga general del passat 8 de novembre. Després d’uns minuts de tensió, han girat cua, i han pujat de nou per l’avinguda de Barberà i la Rambla. S’han produit alguns incidents, tant amb vianants que s’han encarat amb alguns manifestants com amb aquells blocs i habitatges amb propaganda de l’ANC, Òmnium o la bandera estelada. Finalment, la manifestació ha acabat de nou a la plaça Sant Roc, on passades les nou del vespre se seguia cantant contra l’alcalde i Puigdemont i a favor d’Espanya i de la seva unitat.

Foto portada: el tall policial de l’avinguda de Barberà, aquesta nit. Autor: David B.