Tomaquets

Tomàquets com els d’abans en unes jornades gastronòmiques

  • Tres restaurants sabadellencs se sumen a les Jornades Gastronòmiques del tomàquet Montgrí.

  • Es vol potenciar així una varietat recuperada i amb grans qualitats: el Montgrí.

Aquest dimarts han començat les terceres Jornades Gastronòmiques del tomàquet Montgrí als restaurants associats al col·lectiu comarcal Cuina Vallès. Tres restaurants de Sabadell en formen part: Can Feu, Forrellad i Nou de la Borriana. L’objectiu de les jornades és divulgar i expressar en plats els tomàquets d’abans.

Els plats estan elaborats amb una varietat recuperada per la Fundació Miquel Agustí, a la finca de Can Bros. Els restaurants associats cuinaran plats amb aquesta varietat com a epicentre de la recepta. Les jornades, que arriben a la tercera edició, es celebran a 14 restaurants fins el dia 15 de setembre.

Què és el tomàquet de Montgrí?

En general, el tomàquet ha perdut gust en els darrers anys. Aquesta varietat, en canvi, destaca pel seu tacte melòs i destacable gust i aroma. Les jornades compten amb el suport del col·lectiu Cuina Vallès, el Consorci de Turisme comarcal i la pròpia Fundació Miquel Agustí.

Foto portada: Tomàquets de Montgrí exposats en la presentació de les jornades. Autor: David B.