Foto portada: acció contra una empresa subministradora, el Primer de maig. Autor: J.d.A.

Tres noves sancions per incomplir la llei de pobresa energètica

L’Ajuntament ha imposat tres noves sancions a companyies subministradores per talls indeguts de llum o mala praxi en el compliment de la llei catalana contra la pobresa energètica. El consistori ha sancionat diverses empreses de Gas Natural amb 30.000 euros en total. El consistori ha aplicat fins ara 11 sancions contra Endesa (110.000 euros en total) i ara tres contra Gas Natural (30.000 en total). Les empreses poden fer recurs de reposició o recurs contenciós administratiu.

Les tres noves sancions són contra Gas Natural Servicios per un tall d’electricitat sense sol·licitar abans informe d’exclusió a Serveis Socials, contra Gas Natural Servicios per mala praxi i contra Gas Natural S.U.R pel mateix motiu. Les sancions contra mala praxi afecten desenes de persones. En total, 10.000 euros per sanció. Les noves multes se sumen a les 11 imposades a Endesa pel mateix concepte (més info: ‘Sabadell sanciona Endesa amb 110.000 euros‘).

L’Ajuntament s’empara en el compliment de la llei catalana contra la pobresa energètica (24/2015) i en el Codi de Consum, que atorga capacitat sancionadora als ajuntaments de més població de Catalunya. El de Sabadell és el primer consistori en sancionar les elèctriques.

Foto portada: acció contra una empresa subministradora, el Primer de maig. Autor: J.d.A.