Conferència 'Dona i sexualitat: descobreix-te!'

Un 8 de març diferent: “Dones treballadores, treballeu el sexe!”

  • El Centre de Medicina Correctiva celebra un Dia de la Dona al voltant del sexe.

  • La creadora del Tapersex recomana més orgasmes per sortir de la crisi.

Eva Moreno, la creadora del Tapersex, o venta a domicili d’accesoris sexuals, va arribar al Centre de Medicina Correctiva de Sabadell carregada amb la seva maleta per celebrar un 8 de març diferent. Però no la va obrir. Va emplaçar les dones i els molt pocs homes que van assistir a la xerrada a una altra sessió.

Per celebrar el Dia de la Dona, Eva Moreno va preferir centrar-se en un missatge: cal currar-se el sexe. Fent-ho, gaudirem, ho passarem millor i fins i tot es generarà una energia positiva que ens ajudarà a sortir de la crisi!

La vintena d’assistents es van quedar amb l’interrogant de saber què portaria Moreno a la maleta. Hauran de repetir. La sexòloga va preferir divulgar les bondats del sexe a un auditori d’una vintena de persones format en un 90 per cent per dones, la majoria de mitjana edat, i només tres homes, comptant el periodista.

Algunes frases destacades

” El sexe i la comunicació estan molt enganxats. Si el sexe va bé, la parella va bé. Però el sexe sense una bona relació, sense comunicació, no pot anar bé”.

” L’orgasme és la millor crema antiarruges, i a més posa les coses al seu lloc, ens fa més optimistes”.

Si en una relació les dones adoptem un rol castigador, ens castiguem també a nosaltres. Si volem que els homes comencin a parlar, hem d’usar un truc: deixar de fer retrets”.

” Al principi d’una relació, mia estàs cansada, tens aquella efervescència: hi ha tot un ventall de postures, de llocs i de moments per fer sexe. Després, reduïm la freqüència, els llocs i les postures. Ho fem al llit, a la nit, el dia de toca i de la forma que sabem. Així la creativitat sexual minva però això es pot evitar amb facilitar: un copet al cul, un missatge carinyòs al mòbil… cal mantenir la relació cuidada sempre”.

” Les dones tenim més capacitat sexual a mida que madurem, però hem de cuidar la muscultura pèlvica. Els homes han de cuidar el sòl pèlvic. Així que per tenir els òrgans sexuals en forma el millor és que la maquinària no s’aturi”

” Amb la menopausa les dones deixem de produir testosterona però seguim tenint cap (i desig) i seguim tenint genitals i a ningú se li ha secat res. Cal tenir el lubricant a mà. Però els humans som animals sexuals des de que naixem fins que ens morim. Hi ha parelles que busquen mil maneres i continuen estimant-se amb 80 anys”.

Si la parella es cuida, quan els fills marxen de casa és un alliberament: podem tornar a ser nòvios! Podem anar despullats per casa i fer el que volem quan volem!”

” Dones treballadores, treballeu el sexe: per gaudir, per passar-ho millor, per cuidar les nostres relacions i per ser més feliços. Tenint molts organsmes generarem una energia positiva que fins i tot ens pot ajudar a sortir d’aquesta maleïda crisi!”.

Alguns testimonis

Una dona va reconéixer haver-se casat els 27 anys verge i haver patit durant una dècada amb les relacions sexuals. “No m’agradava gens”. Des de fa un temps, però les ha redescobert des d’un altre prisma.

Una parella, la dona embarassada de set mesos i mig, va reconéixer les seves dificultats per practicar sexe durant l’embaràs: “és que és molt incòmode i a sobre sembla que el nen intervé i es mou més”. Moreno recomana el sexe durant l’embaràs ja que assenyala que és beneficiós. A més, trenca algun tòpic, fent riure la sala: “que no pateixi cap home, ningú tocarà el cap del nen amb la penetració!”.

Bona part de l’auditori es va sentir reconegut quan Moreno va relatar el procés que passa entre les parelles quan els fills marxen de casa. Amb les obligacions, els nens, les feines i el dia a dia, les parelles s’obliden i es deixen de cuidar. Quan els fills marxen de casa, es retroben i molts ja ni es coneixen. “Si durant tot el temps de relació no ho has fet bé, aquí és quan arriben les separacions”.

Una dona que ha tingut un fill fa pocs mesos ha reconegut que li està costant molt mantenir de nou relacions sexuals. La sexòloga assenyala que cal anar poc a poc però que cal mantenir el lligam sexual amb la parella. No cal que sigui amb penetració. “Si no estàs preparada, fes-ho d’una altra manera però les relacions sense penetració han de començar des del primer moment”, ha dit Moreno.

La sexòloga recomana a totes les dones tenir un lubricant a la tauleta de nit. Tant a les joves com a les no tan joves. Pel que sembla, però, és un tema de molt interès ja que les recomanacions sobre bons productes van marcar part de les preguntes del públic.