Foto portada: el regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació. Autor: David B.

Un centenar d’estudiants formaran el nou Consell de la Infància i Adolescència

L’ajuntament de Sabadell crearà el Consell de la Infància i Adolescència perquè els joves d’aquestes edats tinguin un espai on exposar les seves propostes i debatre aquells temes que els afecten. Hi participaran un centenar d’infants d’entre nou i dotze anys.

Com a punt de partida del Pla Local d’Infància i Adolescència que prepara, l’ajuntament de Sabadell ha fet una diagnosi de la situació dels infants i adolescents de la ciutat. El document remarca la importància de lluitar contra les desigualtats socials, l’absentisme i l’abandonament escolar i el desenvolupament del benestar físic i emocional d’aquestes persones.

“La informació que ens ofereix la diagnosi és molt valuosa perquè fixa les prioritats per avançar a partir del coneixement concret de la ciutat i identificar les millores en els diferents àmbits d’actuació municipal. D’aquesta manera podem treballar amb dades objectives per impulsar polítiques concretes per la infància i l’adolescència” assegura el regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler.

Actualment, el consistori treballa en la creació del Consell de la Infància i Adolescència de Sabadell, un nou òrgan consultiu no vinculant on nens i nenes podran fer propostes, expressar les seves idees i opinions sobre els temes que tinguin relació amb la infància o aquells on l’Ajuntament cregui que puguin fer una “aportació qualitativa”. El centenar d’alumnes que hi participaran tindran entre nou i dotze anys i seran estudiants de centres de primària, centres oberts, entitats o esplais sabadellencs amb seccions infantils.

Un miler d’enquestes

Per fer la diagnosi s’han fet tallers amb professionals de diferents àmbits, una enquesta a 1.295 alumnes de 1r i 2n d’ESO de 16 centres educatius i s’ha comptat amb la feina dels diferents departaments de l’Ajuntament que treballen en el sector de la infància i l’adolescència. Aquest estudi també forma part del procés en què es troba Sabadell per formar part del programa Ciutats Amigues de la Infància de l’UNICEF (més info: ‘Sabadell redactarà un Pla Local d’Infància i Adolescència‘).

Foto portada: El regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler. Autor: David B.