Processó Can Puiggener

Via Crucis, processó i l’Últim sopar: la Setmana Santa a Sabadell

Sabadell viurà de nou els actes més destacats de la Setmana Santa, liderats a la ciutat des de fa dècades per la processó al barri de Can Puiggener, però amb diversos Via Crucis i un de destacable al Centre, i una mobilització tan nombrosa com discreta dels testimonis de Jehovà. 

Tres seran els principals actes de la Setmana Santa a la nostra ciutat. Aquest és el planning.

Via Crucis al Centre

Les parròquies del Centre (Puríssima, Sant Fèlix i Trinitat) celebren de forma conjunta des de fa anys el Via Crucis, divendres Sant al matí. Sortiran a les 9 hores des de la Puríssima, a la Via Massagué, aixecant la creu, i baixant fins la plaça Sant Roc, on s’aturaran a Sant Fèlix, i se sumaran a les portants de la Mare de Déu dels Dolors, dirigint-se ja de nou cap a la Trinitat per la Rambla, on es farà la veneració.

El Via Crucis és celebrat a altres parròquies, com Sant Vicenç (Creu Alta), Sant Jordi (Creu de Barberà), Sant Pere Apòstol (Merinals), Sagrat Cor (Ca n’Oriac), Mare de Déu dels Dolors (Torre-romeu) o Sant Roc (Can Puiggener).

Processó a Can Puiggener

Precisament des de la parròquia de Sant Roc surt el principal acte de la Setmana Santa a Sabadell, que es celebra al barri de Can Puiggener. En aquesta edició, la processó, d’arrels andaluses, sortirà a les 19 hores i durarà unes sis hores. Punts àlgids: els de sempre. La sortida des de la parròquia, el gir a la plaça de Granada, sovint amb saetes del públic, i el retrobament de les confraries a la plaça del Puig de la Creu, ja entrada la nit.
La processó està organitzada per cinc confraries que s’integren a la Agrupación Hermandad de la Semana Santa Andaluza. Hi participen unes 400 persones des de fa gairebé 60 anys. Des de l’arribada del quatripartit d’esquerres a l’Ajuntament, l’any 2015, no hi participen els legionaris que hi solien prendre part.

L’últim sopar, dels testimonis de Jehovà

Dissabte unes 1.500 persones es trobaran en el Sopar del senyor, dels testimonis de Jehovà, la celebració religiosa més important per aquesta confessió. A partir de les 20 hores, a diversos espais de la ciutat. Per exemple: a l’Espai Cultura (carrer d’en Font, al Centre), sales dels regnes del carrer l’Alguer, a Ca n’Oriac, sala del carrer de Nadal, a la Creu de Barberà, i sala situada a la Ronda Ponent, també al Centre. Consideren que és l’única cerimònia religiosa que Jesucrist va manar específicament que es celebrés.

Foto portada: un moment de la processó a Can Puiggener, l’any passat. Autor: David B.