Foto portada: Berlanga i Guerrero, visitant una de les plaques solars instal·lades. Autor: @sbdterritori via Twtiter.

Volen multiplicar per 4 la generació d’energia de l’Ajuntament

L’ajuntament de Sabadell es marca com a objectiu arribar a un 4 per cent de generació d’energia pels seus equipaments. Ara per ara, només en genera un 1 per cent. Darrerament s’han instal·lat plaques fotovoltaiques a les escoles Joanot Alisanda, al Centre, i Teresa Claramunt, a Gràcia.

En el marc de la Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic, el consistori ha anunciat que properament també es posaran plaques a l’escola Creu Alta, al centre cívic de Sant Oleguer, al Centre de Formació Cal Molins, al poliesportiu Olímpia i a l’escola bressol Andreu Castells. Sobre les ja instal·lades a les escoles Joanot Alisanda i Teresa Claramunt, permetran generar el 15 per cent del consum anual mitjà, segons la previsió municipal. Cada placa ha costat uns 20.000 euros.

Davant la crisi ambiental global que vivim, és imprescindible una nova relació amb l’energia, més proactiva i orientada a l’autoproveïment”, assegura el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga.

El regidor assegura que el consistori vol passar de generar un 1 per cent de l’energia a generar-ne el 4 per cent. Dins els actes de la Setmana de l’Energia, aquest dimecres es fa la sessió #Estalviarpercompartir amb les famílies voluntàries que participen al projecte (18.15 hores al casal Pere Quart). A les 19 hores es celebrarà l’assemblea de socis i col·laboradors del Banc d’Energia. Els actes de la setmana acabaran dissabte a la plaça del Gas amb una gran ludoteca.

Foto portada: Berlanga i Guerrero, visitant una de les plaques solars instal·lades. Autor: @sbdterritori via Twtiter.