Foto portada: el tinent d'alcaldessa Jesús Rodríguez i l'alcaldessa, Marta Farrés, al riu Ripoll, aquest dijous al matí. Foto: @aj_sabadell via Twitter.

Gloria marxa deixant 150 incidències lleus

  • Els passos a nivell pel riu Ripoll estan tallats pel cabal de l’aigua. Tallada i reoberta la carretera de Badia des de la Gran Via.
  • Tallada la circulació entre el Centre i Torre-romeu per despreniments i restriccions a la carretera de Castellar.  

El temporal Glòria deixa a Sabadell fins el matí d’aquest dijous prop de 300 trucades al número d’Emergències (296), el telèfon 112, i al voltant de 150 incidències als carrers des de dilluns a la tarda i fins aquest dijous, segons fonts municipals. Les fortes pluges de la nit de dimecres a dijous han provocat despreniments a la carretera de Torre-romeu, i la circulació està tallada. També hi ha problemes a la carretera de Castellar. La incidència més important va ser el trencament parcial de la coberta de l’escola Joanot Alisanda, al Centre, que va tancar dimarts. També hi ha hagut afectacions a la biblioteca del sud, amb una vidriera afectada. Tots els passos a nivell del riu Ripoll s’han tancat, a causa del cabal del riu. 

Entre les dues de la tarda de dilluns i les 8 del matí de dijous, l’Ajuntament va compatibilitzar prop de 150 incidències als carrers, bàsicament per caiguda d’elements de façana al carrer, caiguda de branques o arbres, tendals, persianes o plaques, senyals o contenidors moguts i el tall del carrer de Puig Major per un cable caigut a la via pública. En un altre ordre de coses, es van haver de recol·locar desenes de contenidors per obstaculitzar la circulació. Al passatge de Pere Serra, al barri de Can Feu, ha caigut una planxa metàl·lica sobre dos vehicles i ha calgut tallar el trànsit.

Arbre caigut a la plaça Sant Roc. Autor: M.Serrano / cedida.
Arbre caigut a la plaça Sant Roc. Autor: M.Serrano / cedida.

El número 112 ha rebut des de l’inici del temporal 296 trucades des de Sabadell. En comparació amb les trucades la nit de dilluns a dimarts, el número de trucades ha caigut sensiblement a la ciutat a partir de dimecres. Així mateix si durant dimarts Sabadell era la tercera ciutat amb més trucades al 112, en el còmput general ha caigut fins el sisè lloc, superada per Barcelona, Badalona, Mataró, Castelldefels i l’Hospitalet. El Vallès Occidental és la quarta comarca amb més trucades al 112, amb 1.422 en total, el 10 per cent de totes les de Catalunya. Fins les 9.30 hores d’aquest matí, el telèfon d’Emergències, el 112, ha rebut prop de 14.500 trucades a Catalunya.


Aquest dimarts al migdia es va tancar el cementiri perquè han caigut alguns elements, i també el pas del riu Ripoll per Can Bages. Dimecres al matí s’han tancat tots els passos per sobre del riu Ripoll, i així segueixen. Aquest dimecres i dijous es manté el precintat d’algunes zones verdes (bosc de la Concòrdia, parc Catalunya, parc de la Romeua) i les activitats a l’aire lliure tant esportives com als centres educatius segueixen suspeses.

D’altra banda, l’Operació Fred, per donar suport a les persones sense llar, s’ha mantingut la nit de dimarts a dimecres atenent 17 persones, 15 hones i dues dones. Dues persones s’han allotjat a hostals.

El Joanot Alisanda obre 

L’afectació més important, no obstant, es va produïr a l’escola Joanot Alisanda, al Centre, que no ha pogut obrir les portes aquest dimarts després que una part de la coberta es trenqués pel vent. Segons informen fonts municipals, les classes s’han reprès dimecres entrant per una altra porta. A les hores d’entrar i sortir s’han tallat els accessos al carrer Félix Amat. Les mateixes fonts apunten que la Generalitat s’ha compromès a substituir la coberta al llarg d’aquest any 2020.

Foto portada: el tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez i l’alcaldessa, Marta Farrés, al riu Ripoll, aquest dijous al matí. Foto: @aj_sabadell via Twitter.