Foto portada: una assistent a la manifestació, veient els vidres trencats. Autor: J.d.A.

A cops de martell contra l’oficina del BBVA del carrer de Gràcia

Diversos encaputxats han trencat els vidres de l’oficina del BBVA del carrer de Gràcia de Sabadell i els quatre caixers automàtics del mateix espai durant la manifestació del 1 de maig, duta a terme aquest dilluns.

La manifestació ha assenyalat empreses que gestionen serveis bàsics com l’aigua o l’electricitat i la franquícia de menjar asiàtic Udon. Ho ha fet mitjançant la lectura d’un manifest i penjant una pancarta en el cas d’Aigües Sabadell, i amb desenes d’adhesius enganxats a la porta tant d’Endesa com d’Udon (més info: ‘Centenars de persones, a la manifestació del 1 de maig‘).

També s’ha assenyalat el BBVA, amb més duresa. La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi (PAHCS) denuncia des de fa anys que es tracta, de llarg, de l’entitat que més llançaments hipotecaris ha executat a Sabadell. També és, segons dades municipals, el gran tenidor que més pisos buits té a la ciutat. La seu del BBVA del carrer de la República ha estat atacada amb algunes boles de pintura.

Interior de l'oficina. Autor: J.d.A.
Interior de l’oficina. Autor: J.d.A.

Però al pas de la manifestació pel carrer de Gràcia, elements encaputxats i vestits de blanc han trencat a cops de martell els vidres de l’oficina bancària i també els quatre caixers automàtics del seu interior. L’interior de l’oficina ha quedat inutilitzat.

Un dels martells, després de l'acció. Autor: J.d.A.
Un dels martells, després de l’acció. Autor: J.d.A.

Els atacants han deixat un parell de martell clavats als vidres, que han estat retirats per altres manifestants amb posterioritat.

Foto portada: una manifestant fotografia l’estat de l’oficina després de l’acció. Autor: J.d.A.