Accident a Gràcia

Els accidents de trànsit van caure un 30% l’any 2020 pel confinament

El confinament de març a maig de l’any passat ha tingut bons efectes pel que fa almenys a la seguretat viària. Durant l’any passat els accidents de trànsit a la ciutat van caure de forma notable, un 32,5 per cent. Els accidents greus o mortals van caure de forma similar, un 30,5 per cent respecte l’any 2019. Dues persones van morir a la trama urbana de Sabadell en un accident viari. 

Segons les dades difoses a la darrera Junta Local de Seguretat i al Consell Local de Seguretat, l’any 2020 es van produir 851 accidents de trànsit a Sabadell entre gener i finals de novembre. La xifra significa una davallada d’un terç respecte les mateixes dates de l’any anterior. La causa va directament associada a la nul·la mobilitat durant el primer estat d’alarma, que va començar a meitats de març de l’any passat i es va allargar ben bé fins la primavera a tocar de l’estiu.

Segons la Policia Municipal, els accidents greus van caure un 30,5 per cent (de 517 el 2019 a 359 l’any 2020). 19 persones van resultar ferides greus. Dues van perdre la vida: una dona al barri de 81 anys al carrer de Sant Ferran (Gràcia), que va tenir un accident el 6 de febrer, i un home de 55 anys que anava en moto per la carretera de Prats de Lluçanès el 17 de novembre.

Foto portada: el vehicle bolcat que conduïa la dona que va morir al voltant el mes de febrer, al barri de Gràcia. Autor: cedida.