Acte Institucional 25N. Autor: David b.

Denuncien tota mena de violència masclista

L’Ajuntament ha realitzat aquest dimecres un acte institucional per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional de les Violències Contra les Dones. Els diferents portaveus de l’Ajuntament han realitzat un petit acte, sense públic, al vestíbul de l’Ajuntament per denunciar tota mena de violència masclista. Així mateix, s’ha llegit un manifest, en el que mostra la solidaritat envers les agredides i han alçat la veu per a anunciar “no esteu soles”. També, s’ha dut a terme una encesa d’espelmes i un minut de silenci en record als feminicidis d’arreu del món, emfatitzant en el d’agost d’enguany a la ciutat.

Aquest 25 de novembre, Dia Internacional de les Violències Contra les Dones, s’ha realitzat un petit acte institucional, a les 11 del matí, al vestíbul de l’Ajuntament. Hi han participat les portaveus dels diferents grups polítics de la ciutat, així com representants de la Taula de Gènere, Feminisme i LGTBI+ de l’Ajuntament.

“Pel tema de les violències contra les dones aquí ens trobaran com ajuntament de Sabadell, per a condemnar qualsevol mena de violència i per donar la mà a totes les dones que ho necessitin. Com a ciutat no tolerarem aquestes més de 1.000 víctimes assassinades que portem des que hi ha dades, 40 en l’últim any. Un nombre esgarrifós. Cal aportar una lluita política per eradicar-les”, ha assegurat l’alcaldessa, Marta Farrés.

Així mateix, en l’acte també s’ha realitzat la lectura del manifest, aquest ha traslladat la idea principal de reivindicació i coordinació per unir esforços per poder eradicar les violències masclistes, tan visibles com invisibles; ja que “aquestes han evolucionat per adaptar-se en una societat canviant i plena de matisos”. Així mateix, la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell lamenta que “el 25-N és cada dia, perquè cada dia ens estem trobant nous casos de violència envers les dones”.

Foto portada: un moment de l’acte Institucional, aquest 25 de novembre. Autor: David B.