PAH Torre-romeu

Activistes de la PAH fan nit a una oficina d’Unnim a Torre-romeu

  • Una acció de la PAH a Torre-romeu s’allarga durant la nit.

  • Els Mossos d’Esquadra identifiquen els membres de la PAH que fan nit a l’oficina.

Una acció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca al barri de Torre-romeu s’ha allargat aquest dijous durant hores, tantes que part dels assistents passaran la nit al caixer. L’acció ha començat a les cinc de la tarda, quan una cinquantena d’activistes han entrat al caixer del carrer Sau d’Unnim.

Protestaven contra la situació que viu un veí del barri de Torre-romeu, que està en negociacions amb l’entitat bancària per aconseguir la dació en pagament i no se n’acaba de sortir. L’acció s’ha anunciat assegurant que la PAH ocuparia l’oficina fins que tingués una solució a aquest cas concret. O fins que fossin expulsats. L’acció ha estat ràpida i sigilosa i els activistes han entrat sense problemes.


Pots veure l’àlbum ‘Protesta PAH Torre-romeu‘ a Flickr.

A mitja tarda, ha vingut un representant de l’entitat bancària, que no treballa a l’oficina del barri. Ha assegurat que el problema de l’hipoteca no es podria solucionar aquesta tarda i ha convidat a marxar els ocupants. No ho han fet. Més tard, segons la PAH, el representant de l’entitat no ha posat gaires traves a que es quedessin a l’oficina, fins i tot passant la nit.

Perill de desallotjament

Al vespre, s’han apropat una desena de Mossos d’Esquadra. Han avisat la PAH que si no abandonaven l’oficina haurien de desallotjar-la i imputar-los perquè estaven cometent una il·legalitat. Els membres de la Plataforma han argumentat que tenien el permís del representant de l’oficina, que ho ha negat. Hi ha hagut un moment de tensió i l’empleat d’Unnim ha abandonat l’espai entre crits. Després, els Mossos han donat un temps als membres de la Plataforma per decidir que feien. Ho han parlat dins l’oficina en assemblea.

Identificats però no desallotjats

Finalment, han decidit quedar-se dins i assumir les conseqüències. Això sí, sense oposar resistència. Els Mossos han assegurat que si era així, estaven obligats a identificar un per un els ocupants. Han vingut diverses patrulles d’antidisturbis però no han actuat. Les persones dins l’oficina que no portaven documentació han sortit. Finalment, hi ha hagut un acord: podrien fer nit a l’oficina sense poder sortir de l’espai i sense que tampoc ningú pogués entrar. Segons ha assenyalat un portaveu de la PAH, un parell de Mossos vigilarà l’accés a l’oficina. En el moment d’escriure aquesta crònica, la PAH i els Mossos negociaven si es podia donar menjar i roba d’abric als ocupants.

L’acció a Torre-romeu ha tingut un ampli ressó al barri, que ho ha seguit amb atenció. I també un bon ressó mediàtic, ja que s’hi han apropat diverses televisions. A primera hora de la nit, els Mossos han identificat els ocupants en un clima de certa entesa.

Foto portada: Mossos i membres de la PAH, a l’oficina d’Unnim a Torre-romeu. Autor: J.d.A