Minut de silenci, pares noia ssassinada

L’autòpsia revela l’assassinat d’una veïna de Sabadell a l’agost

Es deia Yolanda Zamorano, era veïna de Sabadell i va morir el passat 2 d’agost. Les causes no estaven del tot clares i fins i tot apuntaven a un suïcidi. Però l’autòpsia ha revelat ara que el motiu de la seva mort va ser un assassinat a mans de la seva parella, que li va propinar una gran quantitat de medicaments per simular un suïcidi. L’Ajuntament ha convocat aquest migdia un minut de silenci en la seva memòria i al vespre s’ha fet una concentració de rebuig amb un centenar d’assistents.  

El cas ha estat sota secret de sumari durant tot aquest temps, més de dos mesos i mig. S’ha conegut ara. Zamorano va morir el dia 2 d’agost però fins la setmana passada no es va tancar la investigació. Aquell diumenge d’agost els Mossos van ser avisats a primera hora del matí, abans de les 6, i es van desplaçar al seu domicili, al carrer doctor Balari, al barri de Gràcia.

Minut de silenci, pares noia ssassinada
Minut de silenci amb els pares de la noia assassinada. Autor: David B.

La dona tenia lesions traumàtiques i es va iniciar una investigació per determinar si es tractava d’una mort homicida. Ara s’ha acreditat la premeditació i s’ha detingut el presumpte autor dels fets, de 25 anys, veí de Sabadell i de nacionalitat mexicana segons els Mossos. La policia l’acusa a més d’intentar amagar el crim sota una aparença de suïcidi. La dona va ingerir una gran quantitat de medicaments. L’home va ser detingut dijous, divendres va passar a disposició judicial i està en presó preventiva des del passat divendres.

Dol oficial a la ciutat

El consistori ha expressat el seu condol a la família i amics de la víctima. Les banderes de l’Ajuntament onegen a mig pal aquest dilluns i s’ha fet un minut de silenci al migdia, amb presència dels pares de Zamorano. L’ha presidit la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Marta Morell. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, està confinada per haver estat en contacte estret amb una persona que ha resultat positiva de Covid.

Un moment de la concentració al vespre. Autor: David B.
Un moment de la concentració al vespre. Autor: David B.

D’altra banda, a les 7 del vespre s’ha convocat una concentració silenciosa de repulsa al feminicidi, a la plaça Sant Roc, en memòria de Yolanza Zamorano i de la resta de víctimes de la violència masclista. Segons dades municipals, aquest 2020 11 dones han mort a causa de la violència masclista, 74 a tota Espanya.

A la concentració hi han assistit un centenar de persones, entre ells, diversos representants municipals. S’han demanat “més mecanismes per detectar aquestes violències”.

Foto portada: els pares de la dona, a la plaça Sant Roc amb els portaveus municipals. Autor: David B.