Aturades unes obres per abocar més de 1.800 metres cúbics de runa a tres espais naturals

Les obres de construcció d’una urbanització de Polinyà han sigut aturades al considerar l’Ajuntament que s’estava cometen un presumpte delicte contra el medi ambient que afecta directament al sòl de tres zones de Sabadell.

L’ajuntament de Sabadell ha anunciat aquest dimarts la suspensió de les obres que estan malmetent les finques de Can mas, can Mimó i el camí d’aquest últim amb l’abocament de residus. Les obres, realitzades ja en territori municipal de Polinyà, han afectat un total d’uns 1.600 metres quadrats i més de 1.800 metres cúbics repartits en les tres parcel·les, sent la de Can Mimó la més afectada amb 1.600 metres cúbics de runa.

Rubio i Berlanga. Autor: X.Caba.
Rubio i Berlanga. Autor: X.Caba.

Es calcula que aquest fet es produeix des de principis d’estiu. Els abocaments van ser detectats mitjançant els informes tècnics policials. Així doncs des del consistori afirmen actuar amb celeritat ja que es tracta d’una zona no urbanitzable considerada un sistema d’interès  ecològic i paisatgístic.

“No volem un altre Ca n’Alzina”

La tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio, ha remarcat què “ja hem viscut situacions semblants en les quals no es va actuar de forma deguda. No volem més cap Ca nAlzina”. Així mateix el també tinent d’alcalde d’Acció Social i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha expressat la rapidesa per part del govern en abordar el tema.

Així doncs el municipi de Polinyà ja ha estat contactat a nivell tècnic per informar dels successos ocorreguts, ja que va ser aquest l’encarregat de contractar l’empresa operadora. Les obres, que ja han sigut aturades, estan sent vigilades per evitar que continuïn en el seu procés. El següent pas que busca l’ajuntament és la suspensió definitiva de les obres.

Foto portada: Can Mimó, en una imatge d’internet.