Foto portada: el Centre de Sabadell, fa uns dies. Autor: J.d.A

Avís a Sabadell per contaminació atmosfèrica

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han activat aquest dijous un avís preventiu per contaminació atmosfèrica causada per diòxid de nitrogen a la quarantena de municipis de la demaració de Barcelona, entre ells Sabadell. Es tracta dels municipis que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric.

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental. El protocol d’activació de l’avís preventiu va acompanyat d’un seguit de recomanacions, com fer els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, utilitzar el transport públic o reduir els desplaçaments amb vehicle privat.

La mesura es pren a causa dels nivells força elevats de contaminació mesurats i de la previsió de persistència del potent anticicló que ens està afectant i que dificultarà la dispersió del diòxid de nitrogen (NO2) i de les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l’atmosfera. En aquesta ocasió, també es dona la circumstància que la concentració de partícules està augmentant a causa d’una intrusió de pols africana.

Entre els municipis on s’ha activat l’avís hi ha Barberà, Badia, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sant Cugat, Sant Quirze, Santa Perpètua, Terrassa i Sabadell, a més de Barcelona, l’Hospitalet, Badalona i Sant Coloma, entre altres.

Foto portada: el Centre de Sabadell, fa uns dies. Autor: J.d.A