Pensions. Autor: David B.

Arrenca la campanya contra les propostes del Pacte de Toledo pel que fa a les pensions

Un centenar de persones s’han concentrat a la plaça Doctor Robert aquest dilluns per demanar, una vegada més, unes pensions dignes i per fer públic el malestar sobre les recomanacions del Pacte de Toledo.

La convocatòria feta a tot el territori espanyol a través dels moviments socials de pensionistes han mostrat el seu rebuig a la substitució complementària del sistema públic de pensions a través de plans privats d’empresa. Els concentrats denuncien el conjunt de recomanacions del Pacte de Toledo:

“Preparen un futur de pensions públiques cada cop més reduïdes per a la majoria de la població, complementades ara amb pensions privades sota la modalitat d’empresa per a qui vulgui pagar-les”, asseguren.

D’altra banda denuncien que el Pacte de Toledo no recullen les “reivindicacions per les que els moviments de pensionistes portem anys lluitant” com garantir per llei la revalorització de les pensions d’acord al IPC real i anual, eliminar l’escletxa de gènere en les pensions, la pensió mínima igualar-la al salari mínim o la derogació de les reformes de les pensions del 2011 i 2013 i de les reformes de 2010 i 2012, entre d’altres.

Foto portada: un moment de l’acte d’aquest dilluns. Autor: David B.