Foto portada: cues a l'oficina de correus de La Concòrdia. Autor: David B.

Correus defensa estar treballant “amb normalitat” davant les crítiques per les cues

Augmenten les crítiques a causa de les extenses cues que es formen davant de les oficines de correus, que arriben a les dues hores en el pitjor dels casos i des de primera hora del matí. Fins i tot l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, se n’ha fet ressò a Twitter. Davant la situació, la companyia ha defensat treballar amb “normalitat” tot i les restriccions esdevingudes de la crisi sanitària del coronavirus.

Les cues davant les oficines de correus s’han tornat interminables, així com les queixes dels clients afectats. Les dues oficines on la problemàtica és més evident són les del Passatge de l’Estudi, a La Creu Alta, i la de la plaça de Fontanella, a Espronceda. Es produeixen des de fa dies. Tant és així que fins i tot l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha reclamat mitjançant el seu twitter “una solució”, perquè “un servei essencial no es pot prestar en aquestes condicions”.

Davant les queixes, fonts de Correus defensen que “Sabadell està funcionant amb normalitat, amb algunes limitacions”. Es refereixen a les restriccions d’aforament. Els treballadors deixen passar un nombre més reduït de clients de l’habitual, “perquè hi hagi el mínim de persones a l’interior”. És per això que, segons la font consultada, “en alguns moments del matí”, quan “hi ha més afluència de clients”, es formen cues al carrer. Aquesta situació, però, “no només passa a Sabadell”, sinó que es dóna “gairebé a totes les oficines”.

“Com entre les persones han de guardar distància també a la cua, sembla que hi hagi moltes, i per això impressiona”, ha explicat una font de la companyia. “No hi ha tantes”, ha conclòs. “El que passa és que [les persones] estan separades”.

Tampoc entenen, des de Correus, que l’acumulació sigui causa d’una reducció de la quantitat dels treballadors. “Cap d’ells ha estat en ERTO i s’han anat reincorporant progressivament” de forma que, en general, les oficines estarien treballant amb el nombre normal d’empleats, indiquen.

Foto portada: cues a l’oficina de correus de La Concòrdia. Autor: David B.