Escola Industrial. Autor: David B.

Exalumnes de l’Escola Industrial: l’exdirector les “agredia verbalment en termes sexuals”

Sota l’estela de les alumnes de l’institut Castellar que aquesta setmana i especialment aquest dijous s’han revoltat contra un professor acusat d’assetjament sexual durant molts anys i acusen la direcció de l’institut de tapar l’escàndol, antigues alumnes de l’institut Escola Industrial de Sabadell, un dels més grans de la ciutat, assenyalen ara que l’exdirector del centre “humiliava i agredia verbalment en termes sexuals a les alumnes”. Han posat en marxa un compte d’Instagram per recollir testimonis.

Segons el compte @no_ho_tolerem, el docent ara jubilat “agredia verbalment en termes sexuals les alumnes”. Era una persona molt coneguda a la societat sabadellenca, ja que va ser director durant dècades d’un institut amb centenars d’alumnes.

“Sempre que una noia es posava malalta, quan tornava li deia: ‘Ja estàs bona?’ Li feia una repassada. ‘Ui, sí que estàs bona”; “La teva filla amb aquests pits arribarà on vulguis”, “Un dia em vaig treure el jersei al mig de la classe d’història i va dir en veu alta: ‘Nena sempre vas calenta’ (riure graciós”, ‘Què tens son? Sí que et vaig cansar ahir a la nit!’, són alguns dels comentaris, anònims, que recull el compte, molt similar en estètica al que s’ha fet a l’institut Castellar.

El compte fins ara no arriba a una desena de publicacions, però ja ha trobat ressò polític, ja que tant la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, com la regidora d’Esquerra Francisca Maya demanen que s’investigui el cas.

 

Les protestes pel cas de l’exdirector de l’Escola Industrial apareixen el mateix dia que centenars d’alumnes i exalumnes de l’institut Castellar s’han plantat contra un professor acusat d’assetjament sexual i per la presumpte complicitat de la direcció de l’institut. Segons diversos casos que han arribat a aquest digital, hi havia queixes i indicis que el professor feia comentaris lascius i intents de tocaments des de fa almenys dècada i mitja però mai van saltar a l’opinió pública. Educació està invenstigant el seu cas i pel moment ha apartat el docent de les seves funcions.

Més informació: 

Educació aparta el professor de Castellar mentre l’investiga

Foto portada: façana de l’Escola Industrial, fa un temps. Autor: David B.