Alumnes de l’Institut Pau Vila participen en un projecte educatiu d’àmbit europeu

L’Institut Pau Vila rep durant aquesta setmana, diversos grups d’alumnes de diferents centres educatius de França, Portugal, Xipre i Itàlia. Tots junts participaran en un programa educatiu d’àmbit europeu, que se centra en l’alimentació saludable i sostenible: Erasmus+K2.

El projecte va adreçat a aprofundir en un tema d’interès global i a part busca potenciar les eines digitals i el treball cooperatiu entre l’alumnat. Per poder aconseguir aquesta sèrie d’objectius, tots els nois treballaran en debats, enquestes, experiments, fulls informatius i publicitaris. A banda d’això per tractar el tema de l’alimentació saludable i la sostenibilitat, visitaran conjuntament, mercats i entitats relacionades amb l’alimentació, la salut i el benestar. A més s’espera que amb aquesta iniciativa tots els alumnes puguin millorar el seu anglès, en tots els àmbits.

Els joves procedents d’altres països seran acollits per les famílies dels alumnes participants de l’Institut Pau Vila. De la mateixa manera els alumnes sabadellencs durant aquest curs i el vinent també realitzaran una estada en les escoles dels països participants.

Què és l’Erasmus + K2?

Erasmus + és un programa europeu que tracta àmbits de l’educació, la joventut i l’esport per al període 2014 i 2020. D’entre els seus objectius tracta d’impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal. Pretén d’aquesta manera oferir un aprenentatge per al mercat laboral i la societat actual i futura.

En concret, l’acció K2, sota el nom de B.I.T.E. (Bring Intuitive Thinking Into Eating) se centra a capacitar els nois per participar de forma crítica i activa en un sistema alimentari més just i sostenible, posant el focus en aspectes com la salut i el benestar, les desigualtats socials, la degradació ambiental o el canvi climàtic.

Foto portada: recepció dels alumnes al saló de Plens. Autor: Cedida.