Foto portada: el rector de la UAB, Javier Lafuente, al seu despatx el 25 de novembre de 2020. (Horitzontal)

El nou rector de la UAB veu un gran campus a Sabadell… però depèn de la Generalitat, avisa

El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente, considera que crear un grau d’Infermeria a Sabadell seria una oportunitat per a crear un gran campus a la capital vallesana. Lafuente, que va ser elegit rector el 28 d’octubre, recorda, però, que la decisió de crear els estudis depèn de la Generalitat, un cop l’Ajuntament de Sabadell també ha avalat la petició de manera unànime a través del ple municipal. Pel que fa a l’etapa que engega al capdavant del centre universitari, defensa la presencialitat en el gruix de l’activitat acadèmica, tot i que defensa incloure la tecnologia per a poder recuperar classes, lliçons magistrals o exemples pràctics.

La proposta per crear el nou grau neix de Sabadell, amb una entesa a nivell polític i universitari per treballar en el desenvolupament d’un Parc de Salut com a aposta estratègica de ciutat. Això passa, entre d’altres, perquè la UAB pugui instal·lar a la ciutat els nous estudis, concretament a l’edifici de l’antiga indústria Artèxtil, ara municipal.

Segons dades del consistori requeriria uns 150.000 euros posar-los en marxa i el seu cost de funcionament uns 700.000. “Per a nosaltres és molt important el campus de Sabadell”, admet Lafuente, que assegura haver parlat ja tres cops amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, des de la seva investidura com a rector.

Destaca que la presència de la UAB a la ciutat és ferma amb l’existència del campus al sud del barri de Covadonga i amb la unitat docent de Medicina a l’hospital Parc Taulí, situat al nord del mateix barri. A mig camí entre aquests dos espais hi ha l’Artèxtil.

“Estic a favor que s’hi faci el grau”, assenyala Lafuente, que recorda que veu Sabadell com una oportunitat per a la universitat. En aquest sentit defensa “una amalgama d’estudis a Sabadell, entorn de la salut, de la tecnologia i l’economia”, afegeix.

No obstant, recorda que la decisió de crear-hi un grau depèn de la Generalitat, tant de la Direcció General d’Universitats com del Departament de Salut. “Estaríem encantats”, assegura, tot i que assenyala que a dia d’avui no es contempla un increment de places de manera immediata.

Foto portada: el rector de la UAB, Javier Lafuente, al seu despatx el 25 de novembre de 2020. Autor: ACN.