Fira FP. Autor: David B.

El saló Apropa’t a l’FP fomenta les vocacions professionals un any més

Obertes les portes de la quarta edició de la fira Formació i Treball. Apropa’t a l’FP al recinte de la Fira Sabadell, que estarà disponible des d’aquest dijous fins el dissabte 29 de febrer. Els assistents  podran obtenir informació d’uns 80 cicles formatius de diferents famílies professionals, a més de rebre atenció personalitzada dels professionals del sector que els puguin orientar en les seves decisions.

Hi haurà xerrades informatives de graus mitjà i superior, així com conferències d’interès general i altres activitats, on aquestes sessions tractaran aspectes de gran importància en l’orientació de l’alumnat, com ara les diferents opcions de futur professional, com les famílies poden ajudar els seus fills en aquesta nova etapa o quines són les vies d’accés als cicles formatius. L’entrada al certamen és gratuïta, tot i que a les conferències és recomanable inscriure-s’hi prèviament.

Aquesta nova edició compta amb la presència d’uns 26 estands de centres educatius, no només de Sabadell, sinó també dels municipis de l’àmbit del Consell del Ripoll i la Riera de Caldes (CRIRC), entre els quals podem trobar l’Institut Jaume Mimó de Cerdanyola del Vallès, l’Institut Palau Ausit de Ripollet, l’Institut Manolo Huguè de Caldes de Montbui, l’Institut Badia de Badia del Vallès, l’Institut La Ferreria de Montcada i l’Institut Les Garberes de Castellar del Vallès, entre d’altres.

 

“Aquesta quarta edició indica consolidació, indica que la fira està tenint múscul representatiu i que està sent un referent a nivell territorial”, ha indicat el regidor d’Eduació, Manuel Robles.

L’objectiu de la fira és orientar a l’alumnat cap a un futur professional i intentar lluitar contra l’abandonament primerenc, situat entorn a un 19 per cent, on els joves han de tenir clar a què es voldran dedicar en un futur imminent i, una vegada s’hagin decidit, han de saber quin perfil professional busquen en aquell sector.

 

“Jo tenia clar que volia fer un batxillerat, però ara que m’he informat dels cicles formatius m’ho estic pensant millor, perquè els cicles estan molt bé i et donen una titulació per treballar”, comenta la Tatiana Rovira, una estudiant que es troba en el seu últim any de la ESO.

Una de les novetats de la quarta edició serà la instal·lació de l’exposició TRANSITAR, cedida per la Diputació de Barcelona. Aquesta mostra, concebuda per l’artista Gaston Bachelard, és un muntatge que evoca el fet mateix de transitar per la vida a través d’il·lustracions que interpel·len, missatges textuals, testimonis reals, animacions… L’obra evoca el procés d’orientació personal, les condicions de l’entorn de l’individu i les seves competències personals. L’exposició s’adreça especialment  a orientadors, formadors i estudiants, tot i que estarà oberta al públic en general i es podrà visitar a l’edifici de Fira Sabadell, del 17  fins al 29 de febrer.

Horaris

L’horari de la fira és el següent:

  • Dimecres 26 i dijous 27: de 8.45 a 14 hores
  • Divendres 28: de 8.45 a 14.30 hores i de 16 a 19.30 hores
  • Dissabte 29: de 10.30 a 13.30 hores
Foto portada: un moment de la fira. Autor: David B.