Concentració professors. Autor: David B

Els sindicats educatius demanen més mesures per garantir la seguretat

Els sindicats de docents a l’uníson denunciaran a Inspecció de Treball les condicions dels centres educatius, ja que consideren que no són prou segurs donada la pandèmia i l’inici de curs. Els sindicats demanen més mesures per garantir la seguretat a les escoles, sobretot més contractacions per baixar les ràtios i equips de protecció individual. Així ho han exposat en una concentració aquest matí davant els Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, a la Gran Via. 

Mobilització unitària dels sindicats amb presència al món educatiu: Comissions Obreres, UGT, USTEC, el Sindicat de Professors de Secundària, la CGT, la Federació d’Ensenyament d’USOC i la Intersindical CSC. Asseguren que no hi ha prou condicions de seguretat i demanen una sèrie de correccions a les mesures imposades per Educació.

Quines mesures proposen?

Per exemple, caldria reduir el màxim d’alumne per aula a una desena a l’etapa d’infantil i a 15 alumnes a l’ensenyament obligatori (primària i secundària) i la resta de nivells. Per això cal més personal docent, d’atenció educativa i de serveis. Tot per garantir la “presencialitat” de l’alumnat. En quant a les mesures de prevenció i protecció de la salut creuen necessari fer obligatòria la mascareta a partir dels sis anys, garantir Equips de Protecció Individual als treballadors com mascaretes FFP2 i pantalles facials, deixar que els treballadors vulnerables no s’incorporin fins tenir informació sobre la seva consideració de vulnerabilitat.

Anuncien mobilitzacions

Els sindicats avisen que han iniciat una consulta unitària sobre una vaga i anuncien mobilitzacions per al mes de setembre. Així mateix han acordat presentar denúncies a Inspecció de treball. Asseguren que l’administració s’ha mostrat “inaccessible” a les seves propostes de negociació i seguint a negociar amb els representants del personal educatiu. “El que va passar durant el final de curs, amb tota la complexitat de la situació que estem vivint, no pot tornar a passar”, asseguren.

Foto portada: concentració de representants sindicals del món educatiu aquest matí davant la seu dels Serveis Territorials d’Educació a Sabadell. Autor: David B.