Concentració a la plaça Sant Roc pels edificis, el passat 12 d'abril Autor: J.d.A.

Inici imminent de les obres de l’escola Virolet; la constructora ja té llicència

Novetats pels que fa als equipaments educatius pendents al barri de Can Llong. La més immediata és que l’Ajuntament ja ha donat la llicències d’obres a l’empresa constructora, que pot començar els treballs a partir d’ara. Tenen 18 mesos amb l’horitzó de tenir l’escola acabada el mes de setembre de l’any vinent, quan comenci el curs 2022-2023. Per altra banda, s’assigna una data límit, el 31 de desembre del 2021, per acabar la redacció del projecte de l’institut Arraona.

La Junta de Govern dona llum verda a la llicència d’obres de l’escola Virolet, al barri de Can Llong (districte 4). La construcció enfila una nova fase en una conflicte que s’arrossega des de fa molt de temps. El nou centre donarà resposta a les necessitats educatives d’infantil i primària del barri. Està previst que les obres tinguin una durada d’any i mig, per tant, el curs 2022-2023 hauria de començar amb l’edifici acabat. Els treballs són a càrrec de la Generalitat de Catalunya i tenen un pressupost de 4 milions d’euros.

“Bona notícia pels alumnes de Can Llong, que començaran el curs 2022-2023 a escolaritzar-se en una escola i construcció ordinària, no amb barracons. Una lluita veïnal que gràcies a la seva persistència i constància s’ha aconseguit l’objectiu fixat.  Comencem una nova escola a Sabadell, ja mateix. És a dir, a partir d’avui l’empresa té llum verda i aviat veurem maquinari per començar les obres”, assegura el regidor d’ensenyament, Manuel Robles.

La setmana passada, es va celebrar una reunió, in situ, entre l’Ajuntament, els Serveis Territorials d’Educació, la direcció de l’obra i l’equip directiu del centre per informar de les necessitats que comporta l’inici de les obres, les comprovacions dels tancaments necessaris que seran necessaris per habilitar l’entrada i sortida de camions, materials de construcció i maquinària.

Paral·lelament, s’està treballant en l’ampliació del centre, per poder-ne fer un institut escola. Quan finalitzi la construcció de l’escola infantil-primària es continuarà amb l’ampliació per fer-ne un institut-escola. “No podem assegurar quan estarà acabat l’institut-escola. Ens interessa que els alumnes del Virolet es puguin matricular des d’un caràcter ordinari”, destaca Robles.

Institut Arraona

La Junta de Govern ha aprovat el conveni de col·laboració entre Ajuntament i Generalitat per redactar el projecte de l’institut Arraona, signat l’any 2008. El conveni acabava a finals del 2020, però el departament d’Educació se n’adona que cal ampliar el període del termini del conveni, ja que no s’havia acabat la redacció del projecte. Així mateix, es proposa una nova data per finalitzar el document del projecte. Es fixa com a data límit el 31 de desembre del 2021.

Més informació: 

Sabadell tindrà un nou institut-escola: l’escola Virolet de Can Llong

Surten a concurs les obres per l’edifici de l’escola Virolet, a Can Llong

Foto portada: Concentració a la plaça Sant Roc pels edifici escolars a Can Llong, el passat 12 d’abril Autor: J.d.A.