Pla mitjà de Margarita Arboix, rectora de la UAB, en roda de premsa el 30 de maig de 2019. (Horitzontal)

La UAB vol traslladar el seu campus local a la Gran Via

La Universitat Autònoma de Barcelona vol traslladar el campus de la UAB a la ciutat a la Gran Via o instal·lar en un edifici municipal a la Gran Via part dels seus estudis. Així ho ha avançat aquest dimecres la rectora de la UAB, Margarita Arboix, a Ràdio Sabadell. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha sortit ràpidament a celebrar les declaracions.

Segons ha explicat Arboix al programa El cafè de la ràdio de Ràdio Sabadell, la UAB té un projecte per traslladar el campus de l’actual ubicació, al carrer de Bonavista, fins la Gran Via (sense deixar el barri de Covadonga, per cert). Si més no, es volen complementar les instal·lacions actuals de l’antic Escorxador amb noves propostes en immobles de propietat municipal de l’eix de la Gran Via. Objectiu: “donar visibilitat [al campus de la UAB a Sabadell]” i “integrar-lo molt més a la ciutat”. Arboix demana una reunió amb l’Ajuntament per presentar el projecte:

“Tenim un projecte de sortir a la Gran Via i portarem algunes propostes en aquesta línia a l’alcaldessa”, ha assegurat a l’emissora municipal.

Quins immobles poden ser el campus de la UAB a la Gran Via? Arboix no ho ha concretat però l’Ajuntament va adquirir no fa gaire el 70 per cent de l’antiga fàbrica Artextil, a la banda Covadonga. A la banda Creu Alta, el consistori reivindica històricament per a si mateix la possessió de la caserna de la Guàrdia Civil, ben a prop del Taulí. Enfortir el Taulí, i la vessant investigadora, és capital per a l’alcaldessa Farrés, segons ha manifestat des de la campanya electoral.

Després de les declaracions d’Arboix, Farrés ha agafat el guant ràpidament i a través de Twitter s’ha posat a la total disposició de la rectora:

També s’hi ha posat bé el principal partit de l’oposició, Esquerra Republicana, a través de la regidora Èlia Soriano.

La UAB planteja nous títols a Sabadell en la propera dècada: Gestió Esportiva i un títol propi, ja presentat, al Taulí sobre radiologia. Ara per ara, estudiants de Medicina de la UAB fan els seus estudis a la Unitat Docent del Parc Taulí. A Covadonga hi ha la Facultat d’Economia i Empresa i l’Escola d’Enginyeria amb diversos graus i postgraus.

Foto portada: la rectora de la UAB, Margarita Arboix. Autor: ACN.