International House. Autor: David B.

L’acadèmia International House tanca a les portes dels 50 anys

  • Sabadell va ser la primera ciutat catalana on International House va obrir una escola d’idiomes. 
  • La decisió també afecta als centres de Terrassa, Barcelona, Badalona, Mataró i Tarragona.

La històrica escola d’idiomes International House abaixa la persiana. La situació financera de l’acadèmia a Catalunya era força delicada i la crisi de la Covid l’ha acabat de rematar. Només a Sabadell, la decisió ha deixat sense curs a 250 alumnes i un ERTO a una vintena de treballadors. 

El grup International House Easter Spain ha emès un comunicat anunciant el tancament dels centres a Catalunya per “un deteriorament sostingut durant els darrers anys de les principals línies de negoci que s’ha vist agreujat per l’impacte de la Covid-19”. La directora de International House Sabadell, Rosie Burke, ha explicat que les inscripcions s’han desplomat en els darrers anys: l’any 2016 iniciaven el curs amb 700 alumnes; l’any passat, amb 430.

Des de l’acadèmia vinculen el tancament dels centres amb la mala gestió administrativa, però reconeixen que des del nomenament dels nous CEO, ara fa dos anys, la situació havia millorat. La crisi de la Covid, però, ha tombat tot els esforços i fa “insostenible” el finançament de les escoles de Sabadell, Terrassa, Mataró, Tarragona, Badalona i Barcelona. Tot això el curs en què la International House de Sabadell celebraria el seu cinquantè aniversari.

I ara què?

La mesura ha agafat per sorpresa als 250 alumnes que ja estaven inscrits. Burke assegura que el centre haurà de retornar la matrícula que ha avançat l’alumnat per aquest curs, que ascendeix a 4.600 euros. De moment, però, “tot està congelat”. La plantilla continuarà en ERTO amb reducció de jornada mentre esperen el concurs de creditors.

Foto portada: International House. Autor: David B.