Foto portada: escola bressol Vapor Buxeda Nou. Autor: J.Peláez / Ajuntament.

Arrenca la preinscripció, també a les escoles bressol

Es tracta de la preinscripció escolar més estranya de la història. Sense portes obertes en viu i totalment telemàtica. Ha arrencat aquest dimecres en tots els ensenyaments obligatoris, i també a les escoles bressol. A Sabadell hi ha un miler de places d’escola bressol pública. 

En el cas de Sabadell, hi ha un miler de places d’escola bressol pública, gestionades en la seva majoria per l’Ajuntament i en un cas per la Generalitat. L’Ajuntament assegura que s’han mirat d’adaptar els procediments. I és que les jornades de portes obertes no es van poder celebrar perquè la pandèmia del coronavirus ho va impedir, i el tràmit de preinscripció serà bàsicament telemàtic.

Quantes escoles bressol públiques hi ha?

Sabadell té 12 escoles bressols públiques. Els blocs de cada una d’elles ha fet una visita virtual per acostar les instal·lacions i el seu projecte als pares. Les famílies que vulguin fer la preinscripció a les escoles bressol públiques de Sabadell hauran de fer arribar telemàticament la sol·licitud, acompanyada de la documentació corresponent, fins al 22 de maig com a data límit.

Entre el 19 i el 22 de maig es podrà fer la preinscripció de forma presencial. Només en casos excepcionals i sempre amb cita prèvia. Un cop acabada la preinscripció, com és habitual, sortiran les llites baremades, es farà sorteig de desempat si cal i es publicaran les llistes definitives. La matriculació es farà entre els dies 17 i 23 de juny.

Sabadell té 11 escoles bressol municipals: Andreu Castells (Can Rull), Arraona (Merinals), Calvet d’Estrella (Ca n’Oriac), Can Llong, Can Puiggener, La Creu Alta, El Vapor Buxeda Nou (Centre), Espronceda, Joan Montllor (Torre-romeu), Joaquim Blume (Sol i Padrís) i La Romànica (Creu de Barberà). Així mateix, integra la xarxa pública la Llar d’infants Els Àngels, pertanyent a la Generalitat, ubicada a la Plana del Pintor, que entra dins el mateix sistema de preinscripció i matrícula que els centres municipals.