Eloi Cortés i Manuel Robles, en roda de premsa. Autor: David B.

Robles (Educació) defensa la preinscripció: “El procés no és trampós”

El govern municipal es desmarca de les informacions que acusen de fraudulent el procés de preinscripció escolar del curs 2020-2021. El regidor d’Educació, Manuel Robles, explica que les sospites es basen en només set famílies. A més, recorda que dels sis casos ‘sospitosos’ de l’any passat, cap es va acabar resolent com a frau.

El regidor d’Educació a l’Ajuntament de Sabadell, Manuel Robles, s’ha mostrat molt decebut amb les darreres informacions sobre el procés de preinscripció escolar 2020-2021 que, segons assegura, “no és trampós”. Les sospites sobre el presumpte frau -destapades pel grup municipal d’Esquerra Republicana– es basen en els casos de set famílies de Sabadell (més info: ‘ERC sospita frau en la preinscripció escolar‘).

Segons ha explicat Robles, l’adreça recollida al DNI d’aquestes famílies no concorda amb la direcció que van plasmar a l’hora de fer la matrícula al centre educatiu. Però això no ha de significar necessàriament frau; senzillament pot ser que els afectats s’hagin mudat i encara no hagin renovat el seu carnet d’identitat. A banda, el regidor assegura que enguany només hi ha una família més que l’any passat “sospitosa” d’haver defraudat. De les sis que es va investigar el curs 2019-2020, cap va acabar resolent-se com a frau.

“No parlem de centenars de famílies, sinó d’un número residual: set”. Per això, “dir que el procés és trampós està totalment descontextualitzat. El procés no és trampós, és absolutament transparent i net”, ha afirmat.

Pel que fa als set casos sospitosos de frau, la Policia Municipal està fent les comprovacions adients, amb les quals realitzarà un informe que farà arribar a l’Ajuntament. Allà es conclourà si les famílies ‘sospitoses’ han comès frau o no. En cas afirmatiu, la plaça a l’escola en qüestió els seria retirada.

A ERC: la comissió es reuneix cada setmana

Els republicans també exigeixen saber si la comissió que atén aquest tipus de casuística s’ha reunit ja. El regidor s’ha mostrat perplex: “ERC, havent estat al govern, ho hauria de saber”, ha dit. La comissió, segons afirma, es reuneix com a mínim un cop a la setmana. “Tenim un representant de l’Oficina Municipal d’Educació (OME) en contacte permanent amb els Serveis Territorials”, ha conclòs.

Foto portada: el regidor d’Educació, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.