Presentació Calendari Dones i dolescencia. Autor: David B.

El calendari institucional del 2021 posa les joves al centre

L’Ajuntament presenta el calendari institucional del 2021, aquest pretén visibilitzar els prejudicis sexistes que continuen coaccionant les oportunitats de moltes noies cap a la vida adulta. Per aquest motiu, la temàtica és ‘Dones i Adolescència’, ja que l’objectiu és posar a les joves al centre. Les imatges del calendari les ha creat la professional del tatuatge Sol Chao, amb un llenguatge artístic i proper a les persones joves. 

Amb un peu a l’any 2021, l’Ajuntament engega motors i presenta avui, dia 2 de desembre, la nova edició del calendari institucional. Les dotze il·lustracions, a càrrec de la professional del tatuatge, Sol Chao; van acompanyades d’una frase reivindicativa que convida a la reflexió entorn
de les adolescents. Així ho deixa palès Sol Chao:

“Les il·lustracions plasmen tant les desigualtats amb les joves com les poques oportunitats que se’ls donen en diferents àmbits. Es toca una temàtica molt encertada i molt forta; per mi arribar a la consciència de pocs, ja és molt. El calendari és una eina de sensibització, que afecta a les dones i a les adolescents d’avui; que no podem oblidar que també són les dones de demà”.

Les joves seran les protagonistes, ja que el calendari pretén trencar tots els estereotips sexistes de les adolescents. Cal tenir en compte que en l’adolescència es prenen diverses decisions, moltes d’elles condicionades per estereotips, que marcaran el rumb en diferents parts de la vida; com per exemple en l’àmbit laboral o esportiu. “El primer pas per combatre aquestes desigualtats és
enfortir la conscienciació sobre les situacions en què es
reprodueixen rols o estereotips de gènere”, asseguren des de l’Ajuntament. La segona tinenta d’alcaldessa i regidora en Feminisme, Marta Morell, remmarca:

Volem aconseguir la màxima igualtat perquè les joves puguin triar lliurement el seu futur, el com estimen, com es relacionen, i anar soles tranquil·lament pel carrer. En el calendari hem posat de manifest i emfatitzat els següents dotze prejudicis: esport, relacions sexuals, compromís sexual, grups d’iguals, xarxa social, imatge corporal, publicitat i consum sexista, orientació sexual, elecció d’estudi, espai públic, oci nocturn i tasques de casa”.

S’han editat un total de 12.000 exemplars del calendari institucional 2021, aquest és patrocionat per l’empresa Disnova i està disponible de manera gratuïta a diferents equipaments públics de la ciutat, com centres cívics, biblioteques o l’Oficina Jove.