Columbaris cendres

El cementiri inaugura 600 columbaris per a cendres

 

  • El 44 per cent dels sabadellencs són incinerats.
  • L’Ajuntament preveu tancar cinc de les nou entrades al cementiri. 

La construcció de 600 columbaris per a cendres és una de les millores que ha realitzat l’Ajuntament de Sabadell al Cementiri. El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha exposat que les reformes responen a les noves necessitats socials i culturals.

El 44 per cent dels sabadellencs són incinerats, segons les dades proporcionades pel regidor de Salut. Des de la regidoria asseguren que aquesta xifra va in crescendo perquè “ha canviat la manera d’entendre la mort”. Per aquest motiu, s’han instal·lat 300 columbaris per a cendres en la Plaça Constel·lacions, i 300 més, a la Plaça Asteroides. Cada columbari, amb un màxim de quatre urnes, tindrà un acabat de marbre blanc i una placa identificativa. Vidal ha confirmat que ja hi ha interessats en la seva adquisició.

En la mateixa línia, s’han construït 110 nínxols nous, però ja no se n’han bastit més perquè cada cop hi ha menys tendència a la compra de nínxols. L’Ajuntament no té previst augmentar les infraestructures d’aquest tipus perquè considera que amb les noves infraestructures podran cobrir les demandes que es presentin durant “un bon grapat d’anys”.

El regidor de Salut, Ramon Vidal. Autor: M.Tornel.
El regidor de Salut, Ramon Vidal. Autor: M.Tornel.

Un dels altres objectius que es va proposar l’Ajuntament en el Pla d’Inversions 2016-17, dotat amb un pressupost de 550.000 euros i tancat l’últim dia del 2018, és l’obertura de la Via Làctia per millorar la connexió interna de l’equipament. Ramon Vidal ha exposat que volen generar una visió del Cementiri “unitària i accessible a tots els indrets: un sol espai”. Aquesta nova obertura enllaça la part nova i el sector meridional i reordena els accessos del recinte: de les nou entrades al cementiri, se’n tancaran cinc. Per tant, a partir d’ara només hi haurà quatre accessos al Cementiri.

El Pla d’Inversions, que encara està per aprovar, té un valor estimat de 550.000 euros, igual que l’anterior. Amb ell, es pretén seguir treballant en el manteniment del Cementiri. Vidal ha explicat que “el cementiri és un com una ciutat: sempre hi ha detalls per millorar, i requereix un manteniment permanent. No el construeixes i te n’oblides”.

Foto portada: Nous columbaris per a les cendres al Cementiri municipal. Autor: M. Tornel