Foto portada: els regidors Berlanga i Ferràndiz, a la sala de premsa. Autor: M.G.

El nou pla d’Igualtat de Gènere amplia el seu camp d’actuació a les persones LGTBI

El Pla d’Igualtat de Gènere i LGTBI 2018-2022 ha decidit integrar el gènere amb el respecte per la diversitat sexual i afectiva. 

La regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha exposat que la innovació del programa rau en una “mirada transversal”: a partir d’ara “les polítiques no només aniran dirigides a dissuadir la violència de gènere, sinó que inclouran altres àmbits, com el respecte per la diversitat sexual i afectiva, ja que l’objectiu del Pla d‘Igualtat és abordar qualsevol tipus de discriminació”.

Per encaminar aquesta nova estratègia, s’ha fet una diagnosi de la situació a través d’entrevistes a polítics i ciutadans, a més  del recull de qüestionaris i opinions d’entitats de múltiples entitats socials, ja que com ha dit el tinent d’alcalde de l’àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga, “els plans no es fan en un despatx, sinó des dels tallers socials”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Actualment, el Pla d’Igualtat de Gènere i LGTBI ha desplegat centenars de línies d’actuació, algunes de les quals treballen en nous àmbits, com per exemple, en el món de l’esport.

El Departament de Drets Civils i Gènere agraeix el suport de tot l’Ajuntament, ja que gràcies a les polítiques de gènere que s’inclouen en els altres departaments “el pressupost per aquest Pla no correspon a la realitat, sinó que se’n destina més a través d’aquest treball de formiguetes on cada un hi aporta el seu gra d’arena”.

Foto portada: els regidors Berlanga i Ferràndiz, a la sala de premsa. Autor: M.G.