Caminada Andi UES

El Rodal camina a favor de la inclusió social

  • Més de cent cinquanta persones participen a la primera caminada organitzada per l’UES i Andi Sabadell.

  • Els organitzadors de la trobada apunten que la bona resposta per part de la gent assegura una segona celebració l’any vinent.

Tot i coincidir amb un dels esdeveniments més multitudinaris que viu Sabadell durant tot l’any, el Holi al Parc de Catalunya, més de cent cinquanta persones han participat aquest diumenge al matí a la primera passejada a favor de la inclusió social celebrada al Rodal de Sabadell.

Una activitat organitzada de manera conjunta per la Unió Excursionista de Sabadell i Andi Sabadell i que ha comptat amb la col·laboració d’altres entitats locals com Êthos. Precisament ha estat aquest treball col·lectiu és el que ha volgut posar en valor l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, que ha destacat “la feina d’aquestes entitats de la nostra ciutat que treballen per fer visible que la gent amb capacitats diferents té força en aquesta ciutat”. A més, Fernàndez, ha lloat que aquesta iniciativa serveix alhora per donar a conèixer el Rodal com un dels llocs recuperats i més bonics de Sabadell”.

Per la seva banda la presidenta d’Andi Sabadell, Dolors Pallàs, ha valorat de manera molt positiva la resposta de la gent, sobretot perquè segons ha dit “hem sumat més gent als hàbits saludables que treballem amb els nostres joves i infants i hem unit inclusió i ciutat en una mateixa activitat”

Conèixer El Rodal

Els organitzadors, sota la supervisió en tot moment de membres de la UES, han disposat dos camins alternatius per aquesta passejada inclusiva, tots dos amb inici i final a la zona de pícnic de Can Jonqueres. Una primera d’uns sis quilòmetres i una segona, pels més valents, que arribava gairebé als deu quilòmetres en total.

Una jornada lúdico-solidària que ha servit als participants per entrar en contacte i gaudir dels espais naturals que envolten Sabadell, tot i que encara amb evidents signes del mal causat per les ventades del 2014 que van malmetre molt aquest indret. Però que sobretot ha estat l’excusa perfecte perquè alguns participants, com la Meritxell Vicente, celebressin que “ha estat una jornada molt interesant perquè he descobert indrets històrics i emblemàtics que no coneixia com el Torrent dels Colobrers o la Roca Foradada”.

L’any vinent més

Una jornada que segons l’organització té garantida la seva continuïtat l’any vinent, vist l’èxit participatiu d’enguany, i que segons apunten les entitats participants “hauria de servir per normalitzar, encara més, el tracte i la relació amb les persones amb capacitats diferents a favor d’una societat del tot inclusiva”.

Foto portada: un moment de la caminada, aquest diumengr. Autor: X. Calvó.