Foto portadas: picades de xines, a una cama. Autor: cedida.

Els veïns d’Espronceda mantenen que hi ha precedents on l’Ajuntament ha fumigat plagues

Els veïns del barri d’Espronceda sostenen que l’Ajuntament ha de col·laborar en la fumigació per acabar amb la plaga de xinxes que hi ha al barri. Creuen que hi ha precedents. N’hi ha almenys a Can Puiggener quan el consistori va pagar l’any 2010 la meitat dels costos derivats d’una plaga de paneroles que va afectar 70 habitatges. 

Les explicacions del govern municipal, primer a través del regidor de Salut, Ramon Vidal, i aquest dijous a través de l’alcalde, Maties Serracant, no convencen el veïnat afectat pels efectes de les xinxes. Segons fonts veinals, Serracant manté que cal estudiar cas per cas els habitatges afectats abans de prendre cap decisió. Aquest dijous han visitat la zona diversos treballadors municipals. Els veïns sostenen que han sorgit nous habitatges afectats, a la plaça de les Tres Torres. L’espai públic de la plaça s’ha netejat en profunditat.

La moció del PSC

Els veïns assistiran al proper ple en protesta per la inacció de l’executiu local. Hi haurà dues mocions sobre el tema. Cs demanarà que es faci un protocol transversal per solventar casos així, i demana que es mantingui la ciutat en bones condicions. El partit taronja acusa el quatripartit d’aplicar el “manual de l’incompetent” i “rentar-se les mans” en aquest problema, responsabilitzant-ne a tercers i dient que no poden actuar en domicilis particulars. “Què fem si uns veïns poden fumigar casa seva i altres no? No fem res, malgrat que hi hagi menors”, es pregunta el portaveu, José Luis Fernández.
El PSC també portarà una moció per solucionar el problema. Els socialistes demanen al govern que facin les actuacions necessàries per “eradicar la plaga”. I que contracti l’empresa fumigadora “ja que no pot traslladar als veïns i a les AAVV del barri la responsabilitat de realitzar una actuació sanitària massiva com la que sembla s’ha de realitzar a la zona”. A més, demanen al consistori sensibilitat per posar a l’abast les ajudes econòmiques necessàries als veïns i comunitats afectades.

En alguns casos, a més de la despesa per fumigar els pisos, les famílies han perdut mobles i roba, de la que s’han hagut de desfer (més info: ‘Parlen els afectats per la plaga de les xinxes‘).

Foto portada: picades de xines, a una cama. Autor: cedida.