Parc Agrari - vinya

Es posarà en marxa la marca ‘Producte del rodal’

L’Ajuntament engegarà la nova marca ‘Producte del rodal’ a partir d’aliments elaborats al Parc Agrari de Sabadell. Així el consistori vol que la finca no només doni vi, sinó també s’hi volen incorporar nous productes de vinya, olivera i horta.

El ple municipal que se celebrarà aquest dijous (de forma excepcional un ple ordinari es farà al matí) debatrà i aprovarà amb tota seguretat el Pla de gestió agroforestal de Can Gambús. Des de fa una dècada Sabadell compta amb el Parc Agrari, on la cooperativa L’olivera fa vi. Ara es vol ampliar el número de productes agroalimentaris elaborats sota la marca ‘Producte del rodal’. El pla ha estat presentat pel tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga (UpC).

Volem avançar en la línia de l’economia circular. Hem de canviar el xip, perquè l’actual model de producció i consum d’aliments és insostenible; no és lògic, per exemple, consumir pa fet amb farina d’Ucraïna quan al Vallès cultivem blat”.

El consistori ampliarà les activitats de Can Gambús, incorporant-hi agricultors, potenciant el producte local de proximitat i creant la nova marca. La finca té una superfície de gairebé 25 hectàrees en tres parcel·les diferents. El consistori hi invertirà 425.000 euros i hi treballaran tres persones.

Foto portada: raïm del Parc Agrari. Autor: Ajuntament / cedida.
Raïm del Parc Agrari. Autor: Ajuntament / cedida.

S’incorporaran noves plantacions i es caminarà cap a la producció ecològica i responsable, segons Berlanga. A més, es vol ampliar el número d’activitats didàctiques que es fa. En una línia similar es vol formar a pagesos que puguin viure de l’activitat. En una altra línia, es planteja un centre d’acollida i experimentació i mantenir elements patrimonials històrics, com una sínia i una cabana de vinya.

Foto portada: les vinyes del Parc Agrari, la passada primavera, amb La Mola al fons. Autor: David B.