Êthos, inauguració de la seu

Êthos va atendre l’any 2014 64 nous casos de persones amb dependències

  • L’entitat augmentarà els programes d’inclusió amb la seva nova seu, al barri de la Serra d’en Cameró.

  • Vuit de cada 10 persones que inicien amb ells la rehabilitació acaben superant aquesta fase amb èxit.

L’Associació Êthos va fer l’any 2014 64 primeres atencions. L’entitat lluita per la inclusió de les persones amb dependències i l’any 2014 va inaugurar la seva nova seu, al barri de la Serra d’en Cameró, utilitzades històricament per l’Associació AVAN però que, al quedar lliures, van anar a Êthos.

Les noves visites signifiquen un repunt en quinze més que l’any passat. Una dada que l’entitat explica en base a l’increment del coneixement que té la ciutadania d’Ethos més que no pas en un repunt de les addiccions.

L’entitat fa diversos programes socials amb adolescents i adults amb problemes amb les drogues, l’alcohol o altres substàncies. Tenen una mitjana de 120 usuaris anuals, segons el balanç d’activitat relatiu al 2014. A banda dels programes de suport a persones amb problemes d’addiccions, que van des de l’autoajuda a la motivació o les sortides, a Êthos també fan programes d’ajuda a pares de joves amb addiccions. L’any passat gairebé 60 famílies en van prendre part. També fan un programa similar dirigit a les parelles de persones amb dependències, amb una trentena d’usuaris. Una quinzena de joves han participat en programes de reeducació.

Nova seu

El fet més destacat del 2014, no obstant, va ser el trasllat a les noves dependències, que permetrà generar nous programes i millorar l’atenció. L’entitat posa en valor els seus resultats: vuit de cada 10 persones que inicien amb ells la rehabilitació acaben superant aquesta fase amb èxit. I d’aquests nou de cada 10 segueixen vinculats amb Êthos, un fet que facilita no tornar als mals hàbits. L’entitat compta amb una setantena de voluntaris i té un centenar de socis, que financen la meitat de les despeses. La resta ve de subvencions publiques o privades.

Foto portada: inauguració de la seu d’Êthos, el passat estiu. Autor: David B.