PAH Sabadell davant els Jutjats. Autor: David b.

La PAH demana “zero desnonaments” durant la pandèmia

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS) ha dut a terme una acció conjunta en tot el territori per demanar que es “pari la corba dels desnonaments”, aprofitant la reobertura aquest dijous dels Jutjats. A Sabadell una trentena de membres de la PAH s’han concentrat al davant dels Jutjats, en el primer dia d’obertura després que s’hagués decretat l’estat d’alarma el passat mes de març.

En l’acció conjunta duta a terme aquest dijous, la PAH denuncia que “el que el Govern central va vendre com una moratòria als desnonaments de sis mesos, i que només afecta a alguns desnonaments de lloguers en els quals s’acrediti vulnerabilitat produïda per la Covid-19”. Asseguren que “la resta de desnonaments que estaven parats per la suspensió dels terminis processals es poden reactivar a partir d’aquest dijous 4 de juny”, quan es reactiva, tot i que parcialment, l’activitat judicial.

“Els desnonaments de lloguer, hipotecaris o de persones que ocupen habitatges i que no estiguin inclosos en la definició de vulnerabilitat que recull el Real Decret poden tornar a partir d’avui”. La PAH explica que “és un escàndol que en plena pandèmia mundial es permetin de nou els desnonaments quan el coronavirus no serà superat fins que no hi hagi una vacuna, havent risc de rebrots o bous confinaments”.

Els membres de la plataforma manifesten que “no volem més desnonaments, no permetrem que torni aquesta barbàrie i que farem tot el que estigui en les nostres mans per parar-ho”. D’altra banda exigeixen al Govern i al poder judicial que “respectin i garanteixin el dret a l’habitatge i a la salut de les persones”.

Foto portada: membres de la PAH davant els Jutjats de Sabadell. Autor: David B.