Roda de premsa habitatge. Autor: David B.

Sabadell construirà 362 habitatges de lloguer públic fins l’any 2024

L’empresa municipal d’habitatge VIMUSA construirà de l’any 2019 al 2024 sis promocions amb un total de 362 habitatges de lloguer públic. Així ho ha anunciat aquest dimecres el govern municipal.

L’Ajuntament destinarà 56 milions d’euros per a la construcció de sis noves promocions d’habitatges. El lloguer d’aquests pisos tindrà un cost mensual d’entre 350 i 550 euros.

  • La primera promoció, de 21 habitatges, situada a la carretera de Barcelona cantonada carrer Zurbano es començarà a construir el proper any juntament amb la promoció del carrer Francesc Layret, que comptarà amb 32 habitatges.
  • La segona promoció serà la de Can Gambús 1, amb 108 habitatges al carrer de Malta cantonada amb el carrer del Poble Bubi.
  • La tercera serà Can Gambús 2 al carrer Malta que tindrà 105 habitatges i es construirà entre 2021-2023.
  • La quarta promoció es preveu al barri de Can Llong i es construirà entre els anys 2022-2024 i seran Can Llong 7, a la Ronda Europa amb plaça Lisboa. Tindrà 80 habitatges.
  • Finalment, la cinquena promoció prevista serà al nord, a Ca n’Oriac, a la Ronda de Collsalarca amb la plaça de Pau Trullà, 18 habitatges respectivament.

Amb aquesta nova promoció, el nombre d’habitatges públics de lloguer a la ciutat creixerà un 37,6 per cent. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha afirmat que “aquesta d’avui és una presentació anhelada pel govern municipal. Estem treballant en tres fronts diferents: l’adquisició d’habitatge, la rehabilitació i, el que presentem avui, una nova promoció d’habitatge públic molt ambiciosa”.
Per la seva banda, la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha manifestat que “no vendrem sòl públic mentre això depengui de nosaltres; si totes les promocions que ha fet Vimusa des del 1958 haguessin sigut al 100 per cent de lloguer, avui Sabadell tindria el 10 per cent d’habitatge públic en comptes del 2 per cent que té ara. Ens emmirallem en ciutats europees que en tenen 10 i fins i tot 20 vegades més”.

Foto portada: Berlanga, Fernàndez, Serracant i Rubio. Autor: David B.