La PAH aconsegueix aturar un nou desnonament a Sabadell

  • Un centenar de persones entren a la seu central d’Unnim a Sabadell.

  • La família aconsegueix reunir-se amb responsables de l’entitat per aturar el desnonament.

Coincidint amb l’aprovació al Congrés dels Diputats del decret llei amb les mesures urgents per aturar els desnonaments, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sabadell, ha realitzat una nova actuació contra un desnonament que s’anava a fer efectiu abans de final de mes.

Els membres de la PAH han acompanyat fins a la seu central d’Unnim a Soraya Fátima Moreira, al seu marit i als seus quatre fills, als que els ha arribat una carta des de l’entitat on els informa que han d’abandonar la vivenda abans del proper dia 27 de novembre a les 9:30 hores.

Estic sense feina i el meu marit s’ha quedat a l’atur, i no he pogut pagar els rebuts de l’hipoteca, he estat pagant poc a poc i com he pogut algunes de les quotes, però ara m’ha arribat la carta per al desnonament. Estic molt preocupada pels meus quatre fills. Si em fan fora de casa, no sé on aniré”, ha comentat Soraya, preocupada, a iSabadell,  moments abans d’entrar a l’entitat bancària.

Un moment de la reivindicació a la seu d'Unnim. Autor: David B.

Un centenar de persones, membres de la PAH, han entrat amb xiulets i crits de protesta a la seu central d’Unnim, del grup BBVA, per demanar l’aturada del desnonament. Els membres de la Plataforma han retirat els díptics de publicitat de la entitat bancària, els han trencat en bocins i els han escampat pel terra de la oficina. La família ha demanat ser rebuda per un responsable, amb la finalitat que l’entitat bancària aturi l’imminent desnonament. Durant els primers moments de la protesta hi ha hagut un moment de tensió, que no ha arribat a cap mal major. Els Mossos d’Esquadra han intervingut fent de mediadors entre els responsables d’Unnim i els membres de la PAH.

Amb la pressió exercida pels membres de la Plataforma, la família ha aconseguit que el responsable del departament de recuperacions atengués a la família. Una estona després la família i els membres de la Plataforma que s’han reunit amb els responsables d’Unnim, han acordat que divendres al matí a primera hora, Unnim portarà un document de suspensió del desnonament al Jutjat que porta el cas. A mig matí membres de la PAH juntament amb la família, aniran a recollir el document de la suspensió feta efectiva als jutjats.

Foto portada: David B.