Foto: M.Tornel

La plaça Marcet ja no és la plaça Marcet
Consumat el canvi de nom de la plaça de l’Alcalde Marcet i de la plaça d’Antoni Llonch. Des d’aquest dilluns la Junta de Govern Local ha aprovat el canvi de nom d’aquests carrers i la incorporació de quatre nous espais: la plaça de les Dones del Tèxtil, la plaça de Clara Campoamor, la plaça de Patricio Peñalver, la plaça de Cipriano Martos i s’oficialitza el nom de la plaça del Pi-pi, al Centre. 

Després de canviar de nom el carrer d’Alfons XIII, que va passar a ser carrer de la República l’abril de 2016, el mandat municipal acaba a Sabadell amb canvis de nom al nomenclàtor, després de diverses anades i vingudes per part, bàsicament, de la regidoria de Cultura. La Junta de Govern Local ha aprovat avui les noves incorporacions al nomenclàtor. Ho ha fet de forma definitiva després d’un període d’al·legacions. Les noves plaques encara no estan preparades i ara s’han encarregat. Trigaran algunes setmanes en arribar.

Els canvis són els següents:

  • La plaça de l’Alcalde Marcet passa a ser la plaça de les Dones del Tèxtil.
  • La plaça d’Antoni Llonch passa a ser la plaça de Clara Campoamor.

A més es generen dos espais més:

  • La plaça de Cipriano Martos, dedicada a l’antifranquista mort a mans de la Guàrdia Civil a Reus, que va viure, treballar i es va politizar a Sabadell durant els darrers anys del franquisme.
  • La plaça de Patricio Peñalver, dedicat a l’activista pels drets dels homosexuals i activista veïnal a Ca n’Oriac.

D’altra banda, també s’oficialitza que la plaça entre els carrers de Gràcia, Les Valls i Escola Industrial passi a denominar-se plaça del Pi-pi.

Foto portada: la plaça Marcet, fa algunes setmanes. Autor: M.Tornel.