Rebost Solidari

La pobresa es cronifica: 2.500 famílies menjant del Rebost

  • 2.500 famílies segueixen rebent menjar de les entitats del Rebost Solidari cada mes.

  • Aquest cap de setmana es fa una nova recollida d’aliments solidàries.

Malgrat la lleugera caiguda de l’atur i les millors previsions macroeconòmiques, la situació econòmica no millora a peu de carrer. I trigarà a fer-ho. Unes 2.500 famílies de Sabadell (aproximadament unes 10.000 persones i, per tant, un de cada 20 sabadellencs) reben part de la seva alimentació a través del Rebost Solidari de la ciutat. Aquest cap de setmana es fa una nova recollida d’aliments.

En el cantó positiu els responsables del Rebost Solidari destaquen l’increment de la participació dels ciutadans en les seves campanyes. I és que des de la primera campanya l’any 2009 fins la del 2013 les tones recollides s’han quadruplicat. Però, tot i i així, les necessitats són molt grans. En el fons, la major part dels aliments del Rebost es reben a través del programa d’alimentació de la Unió Europea i a través del Banc dels Aliments. Però les recaptes suposen un 10 per cent aproximadament de les provisions i, a més, permeten posar l’acció social al centre de l’actualitat, sensibilitzant la ciutadana al voltant de la pobresa i mobilitzant el voluntariat.

Aquest cap de setmana es fa una nova campanya. Arribarà en aquesta ocasió a 29 punts de la ciutat, on hi haurà uns 230 voluntaris de la vintena d’entitats que configuren el Rebost. La campanya es durà a terme aquest divendres i dissabte als supermercats Caprabo, Condis, Consum, Lidl, Mercadona i Sorli Discau.

La nostra lluita es ajudar les famílies que ho estan passant malament. Malgrat que en general es parli de signes de millora, hi ha famílies que no han pogut sortir d’aquesta situació”, assegura el nou president del Rebost Solidari, Guillermo Andrés Wilches.

Per la seva part, la tinent d’alcalde de Serveis Socials, Marta Farrés, demana més compromís públic per part dels governs català i estatal.

Aquesta problemàtica no desapareix. No creix però sí estem davant d’una cronificació de la pobresa. Hem d’anar més enllà. Treballem en la contenció de la pobresa i en la solidaritat però alhora hem d’articular polítiques públiques i una acció integral per combatre la situació”, finalitza.

La sala de govern de l’Ajuntament ha estat l’escenari on s’ha presentat la darrera campanya solidària. El primer tinent d’alcalde, Josep Ayuso, ha agraït als voluntaris del Rebost la tasca que fan dia rere dia.

Nova campanya a les instal·lacions esportives

D’altra banda, també s’ha presentat la campanya ‘L’esport més solidari’, per captar aliments als camps de futbol de la ciutat aprofitant les presentacions dels diversos equips. A més, entre els dies 10 i 26 d’octubre es recolliran aliments als pavellons municipals. El mes de novembre el Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell organitzarà jornades de recapte. Serà la segona edició d’aquesta campanya per dur aliments a les instal·lacions esportives.

Els aliments més necessaris són queviures de llarga durada, com farina, llet, llegums secs, oli, pasta, sucre i tomàquet fregit.

Foto portada: voluntaris del Rebost i càrrecs polítics, a la sala de govern. Autor: Aj. Sabadell / cedida.