Acampada Taulí Sabadell

L’Acampada Taulí supera el mes i anuncia una manifestació

  • L’assemblea torna a reunir més de 100 persones i acorda una manifestació antiretallades el 24 de gener.

  • Esther Vives i Cafè amb llet congreguen unes 250 persones al vestíbul del Taulí.

L’Acampada Parc Taulí segueix sumant dies. Aquest dijous s’ha fet una nova assemblea. Entre els acords presos, hi ha la convocatòria d’una mobilització el dia 24 de gener a la tarda. Sortirà a les 18 hores en direcció al Centre per la Gran Via, si no hi ha cap canvi en el recorregut.

Després de l’assemblea, unes 250 persones s’han concentrat al vestíbul de l’hospital per assistir a una conferència doble. Per un costat, la periodista i sociòloga sabadellenca Esther Vivas. Per altra banda, l’equip periodístic de la revista Cafè amb llet.

Vivas, especialista en moviments socials alternatius i també en polítiques agrícoles, ha assegurat que arran de les diverses mobilitzacions populars “la por està començant a canviar de bàndol”. Vivas ha assenyalat en aquest sentit que “quan els de baix es mouen els de dalt tremolen” i ha assegurat que l’altra cara de les retallades són “les porres”. En aquest sentit, ha denunciat que s’han detingut “activistes pel simple fet de fer de piquets en una vaga general, alguns aquí, a Sabadell”, en referència a les persones detingudes durant la vaga general del 29 de març de 2012. Els Mossos d’Esquadra van detenir sis persones, entre ells, un menor d’edat.

Esther Vivas a Sabadell
Esther Vivas, a la dreta, intervenint. Foto: J.d.A

A continuació, l’equip de Cafeambllet, que ha denunciat irregularitats a l’hospital comarcal de La Selva i ha hagut d’anar als tribunals per fer-ho, ha explicat el funcionament del sistema sanitari català. Han definit les retallades com un “robatori” i s’ha queixat del silencia mediàtic: “la setmana passada vam sortir a la televisió pública… de Finlàndia”.

També ha intervingut el president del comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa, Adrià Hernández, que ha explicat molt breument el presumpte tracte de favor que han fet alguns directius del Consorci perquè l’empresa Telefònica accedís als serveis TIC de l’empresa sanitària.

L’Acampada s’apropa al seu final

D’altra banda, l’Acampada Parc Taulí ja supera els 31 dies, tot i que, segons algunes fonts consultades, podria estar arribant a les seves últimes nits. Aquest divendres hi ha una reunió entre el comitè d’empresa i la direcció. El seguiment diari de la tancada s’està reduïnt des de les festes nadalenques i es plantejar aixecar l’acampada. No així les activitats i accions, que es continuaran fent.

Foto portada: El Taulí, aquest vespre. Autor: J.d.A.