L’estrany cas del sabadellenc sense passaport per signar amb quatre ratlles

  • Funcionaris de la Policia Nacional van denegar el passaport a un sabadellenc per signar amb quatre ratlles.

  • L’expedició del passaport queda supeditada a que funcionaris superiors de Madrid l’autoritzin.

El jove té 16 anys i va anar el divendres 20 de juny a les dependències de la Policia Nacional a Sabadell per renovar el seu passaport, ja que havia de viatjar als Estats Units. No ho ha pogut fer, ja que el passaport va ser denegat.

El jove va signar el passaport amb el seu nom i quatre ratlles sota la signatura, com ja havia fet amb el seu DNI. Els funcionaris van interpretar que era un símbol polític. Segons explica el jove en un escrit remès al diari Ara:

Tot anava perfectament fins que faig la meva signatura. En aquell moment el funcionari se la mira i ens diu que no es poden fer símbols, que el que jo havia fet era la senyera”.

El jove argumenta, també la seva mare, que les quatre ratlles incloses a la signatura no representaven les quatre barres de la senyera. La signatura apareix tal qual al seu Document Nacional d’Identitat però els funcionaris van considerar que va signar amb un símbol polític, i no ho autoritzarien. Així que Anthony Corey Sànchez Albert va marxar sense renovar el passaport. La Policia Nacional va dir que havien d’enviar a Madrid la consulta per veure si ho autoritzaven. El cas del jove ha tingut un gran ressó mediàtic a Catalunya i entre altres el jove ha explicat el cas aquest dimecres ha explicat el seu testimoni al programa Els matins de TV3.

ERC Sabadell demana que es preguin mesures

En un comunicat fet públic aquest dimecres, la secció local d’Esquerra Republicana demana que es depurin responsabilitats a la policia. Així ho afirma el candidat a l’alcaldia de Sabadell, Juli Fernàndez:

Tant l’excusa com l’argumentació del responsable de la Policia de Sabadell va sostenir constitueixen una clara discriminació” al mateix temps que ha demanat públicament que es “depurin responsabilitats desprès de donar les pertinents explicacions sobre aquest cas”.

Així mateix, el diputat al Congrés Joan Tardà ha fet públic que farà una bateria de preguntes a la cambra legislativa per esbrinar si hi ha ordres d’impedir signar amb les quatre barres.

Foto portada: DNI del jove sabadellenc, amb la seva signatura.